Sök på Svedea.se

Tips för dig som vatten­skoter­ägare

Läs om hur du kör vattenskoter på ett säkert och respektfullt sätt samt vilka regler som gäller. Här finns även tips om hur du kör i mörker och förvarar vattenskotern vintertid.
Vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Sedan 1 maj 2022 gäller en ny lag som kräver att du har ett förarbevis för att få köra vattenskoter och fyllt 15 år för att få utbilda dig och köra. Vi berättar mer om vad som gäller för att ta ett fö...

Person som kör en svart och röd vattenskoter
Vattenskoter

Kör vattenskoter säkert och ansvarsfullt

Att köra vattenskoter är fantastiskt kul men den som kör vattenskoter har samtidigt ansvar att känna till och följa de sjövägsreglerna som finns och köra med gott omdöme.

Vattenskoter

Vinterförvaring av vattenskoter

För att din vattenskoter ska hålla sig i trim och vara körklar till nästa säsong, behöver du göra vissa förberedelser. Vi går igenom steg för steg vad du bör tänka på.

Två vattenskotrar vinterförvaras inomhus
Vattenskoter

Mörkerkörning med vattenskoter

Nu går vi mot mörkare tider, men skotersäsongen behöver inte vara över för det. Här är nyttiga tips på hur du kör vattenskoter i mörker.

En måne lyser över en ö med fyr
Vattenskoter

Bra tips till vattenskoterägare

Vi har samlat våra bästa tips till dig som ny, men även lite erfarnare vattenskoterägare. Tanken är att de ska hjälpa dig att undvika vanliga problem som det kan vara kostsamt att åtgärda.

1

Facebook

Instagram