Sök på Svedea.se

Katt som äter kattgräs

Ofarliga växter för katter

De flesta katter äter gräs och växter, vilket är normalt. Förmodligen för att få i sig fibrer och vissa vitaminer. Gräset kan verka som laxeringsmedel eller göra att katten kräks, vilket hjälper till att få upp hårbollar.

Kattvänliga växter

Ampellilja är en mycket populär krukväxt hos kattägare, som tillhör familjen sparrisväxter. Det är en mycket lättodlad kattvänlig växt som också hjälper till att fukta samt rena inomhusluften. Även rosor och kalatea är populära blommor att pryda hemmet med och som är ofarliga växter för katter. Vill man inte odla själv så finns det massor av fina växter som går bra att köpa hem.

Här är en lista på vackra växter och blommor som är ofarliga för din katt:

En komplett lista på ofarliga växter finns på ASPCA webbplats (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals)

Katt Tvattar Sig

95 % av alla skador hanteras inom ett dygn

Se vår kattförsäkring

Kattgräs - Populärt och enkelt att odla hemma

Eftersom de flesta katter äter gräs, är kattgräs väldigt populärt att odla hemma. Gräset kan drivas upp från frö hemma eller köpas redan uppväxt i en blom- eller djurbutik.

Att odla själv i hemmet är ganska enkelt och det kan vara ett bra tillskott i din katts diet, särskilt om din katt är inomhus mycket. Kattgräs kan hjälpa till med att ta bort hårbollar, och det kan också vara en källa till viktiga näringsämnen. Här är en steg-för-stegguide om hur du odlar ditt egna gräs:

Du behöver följande

Så odlar du ditt eget kattgräs

Kom ihåg att alla katter inte är intresserade av kattgräs, och det är helt okej. Även om gräset kan vara en bra källa till fiber och näringsämnen, bör det inte vara den primära källan till näring i din katts diet.

Läs även om farliga växter för katter

Facebook

Instagram