Sök på Svedea.se

Gyllene lurvig bichon havanais springer glatt på en grön gräsmatta med tungan ute

Bichon havanais

Bichon havanais är en pigg och charmig dvärghund som passar utmärkt som familje- och sällskapshund. Svedeas hundförsäkring passar perfekt för bichon havanais och tål att jämföras.

Försäkra bichon havanais

Hundförsäkringen från Svedea är som gjord för en frisk och långlivad hundras som bichon havanais. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och du har tillgång till veterinärvårdsbesök hos FirstVet utan extra kostnad. Jämför gärna med andra hundförsäkringar.

Om bichon havanais

Bichon havanais kommer ursprungligen från medelhavsområdet, men togs med av sjöfarare och utvecklades på Kuba där den blivit landets nationalhund. Bichon havanais är en dvärghund som är vänlig, pigg och tillgiven och trivs bra i familjer, inte minst barn som den gärna leker med. Rasen har använts cirkushund, är lätt att dressera och gillar att träna lydnad och agility.

Bichon havanais storlek och utseende

En bichon havanais har lång, silkeslen och lite vågig päls som anses passa pälsallergiker. Färgen varierar från vit och beige till brunt och svart, men rasen finns även i två eller tre färger. Rasen är liten och håller sig oftast mellan 23 och 27 cm i mankhöjd och vikten kan variera mellan knappt 4 och närmare 7 kilo. Bichon havanais lever länge, ofta mellan 12 och 15 år.

Hälsa och skötsel

Bichon havanais behöver badas veckovis och pälsen behöver borstas och kammas ett par gånger i veckan. När den byter till vuxenpäls vid cirka ett års ålder behöver den kammas varje dag. Rasen fäller väldigt lite och den ska inte klippas eller trimmas. Bichon havanais är lekfull och energisk och hänger gärna med på äventyr.

Källa: SKK

Facebook

Instagram