Sök på Svedea.se

Marthe Haugen, djurombud i Klagstorp

Jag är en djurälskande hästtjej som är uppvuxen på en liten hästgård i Norge och har haft hundar, hästar och katter runt mig hela livet!
Kvinna kramar svartvit hund vid solnedgång

År 2019 flyttade jag till Skåne för att plugga häst, mer konkret beridarprogrammet i Flyinge, och examinerades våren 2022 som beridare och unghästutbildare. Idag jobbar jag med mitt hästföretag där jag har hästar i utbildning och försäljning parallellt med Svedea.

Vardagen spenderar jag med hästarna och hundarna. Utöver att träna och tävla andras hästar har jag även egna hästar som jag tävlar med. Både hoppning och dressyr, men framför allt fälttävlan på internationell nivå. Vi håller även på med småskalig uppfödning av SWB hästar. Hundarna hänger gärna med på tävlingar båda i in och utland, och älskar att åka med på äventyr.

Jag bor i en villa tillsammans med min sambo och våra tre hundar. När vi köpte huset förra året var självklart det viktigaste att det fanns en stor trädgård till vovvarna. Vår dröm är att ha en stor gård som vi kan bedriva våra verksamheter från, så att vi kan ge våra älskade hundar ett liv där de kan springa lösa på stora ytor varje dag . Tills den drömmen realiseras, hyr jag ett stall inte så långt hemifrån där jag driver min hästverksamhet tillsammans med min mamma som precis också gjort flytten från Norge till Skåne. Min familj har haft lite uppfödningar av hundar under min uppväxt. Vi har även haft fågelhundar som använts i jakt, både gordon setter och irländsk setter.

Hundarna vi har i dag heter Allan, Neal och Nealsson. Allan är en stor och fin rhodesian ridgeback, som är lika glad i att vara ute och springa i skogen eller på stranden, som han är för att vila framför brasan. Neal är en mix av border collie och cocker spaniel, och hans son Nealsson har en mamma som är irländsk setter. Neals favoritaktiviteter är att simma och att jaga möss, men han älskar också soffmys, dock blir han väldigt varm och lägger sig lååångt från Allan och brasan! Nealsson är bara ett år gammal, så det gäller att hänga med i svängarna när han vill springa av sig i hästarnas hage, och hans andra favoritaktivitet måste nog vara att få tugga liiiiite på soffan, den är ju så god! Alla hundarna är så mysiga, och är med mig över allt. Hur kan man ens leva utan djur i sin vardag?

Även om hundarna och hästarna ligger närmast mitt hjärta, är jag även uppvuxen med några härliga stallkatter som jag kunde klappa på i timmar. Även om jag nu inte har någon katt, så längtar jag till den dag jag bor på gård igen, och kan skaffa några stallkatter som jag kan skämma bort. Kontakta mig gärna för ett trevlig samtal!

Kontakta mig gärna

Hör gärna av dig om du vill prata djur och försäkring.

073-599 45 33
marthe.haugen@svedea.se 

Våra ombud

Facebook

Instagram