Assistansförsäkring

Assistansförsäkring (också kallad räddningsförsäkring) hjälper till om något skulle inträffa när du är ute och kör, till exempel om du får en punktering, bränslestopp, motorstopp eller ett plötsligt mekaniskt eller elektroniskt fel på bilen.

Om felet inte kan åtgärdas på plats eller om du blir plötsligt sjuk och därför inte kan fortsätta köra får du hjälp med bärgning och transport av dig själv, passagerare och bagage. Ofta gäller denna del av försäkringen även utomlands, vilket du bör kontrollera med ditt försäkringsbolag i förväg. Assistansförsäkringen täcker dock inte kostnader för reservdelar och bränsle. Assistansersättning ingår oftast i bilens halv- eller helförsäkring men kan även tecknas separat.

Är du ofta ute på vägarna långt hemifrån eller om har en begränsad förmåga att själv hantera problem med bilen är assistansersättning att rekommendera.

Många biltillverkare och generalagenter erbjuder också assistansförsäkring som en del av sitt försäkringspaket, förutsatt att man håller sig till auktoriserade märkesverkstäder för service och reparationer. Villkoren skiljer sig åt och detta kan vara värt att kolla upp om du köper en ny bil.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.