Chippa katten med Svedea

Vet du om att det är lag på att id-märka katten från och med 1 januari 2023? Bara lugn, vi hjälper dig och ger oss ut på turné för att chippa din katt – helt utan kostnad!

Se till att boka din tid redan i dag, kom förbi vår buss som kommer att stanna på utvalda platser i Sverige och så tar vi hand om resten.

Boka tid här

​Från och med 1 januari 2023 blir det lag på att id-märka och registrera din katt. Det gäller alla katter som är födda efter 1 januari 2008, oavsett om det är en inne- eller utekatt.

Syftet med den nya lagen är att höja kattens status som husdjur och öka chansen att hitta kissen om den kommer bort. Bra tycker vi – katter är värda ett högre anseende! Att id-märka och registrera katten kostar däremot, och det kan bli en kännbar slant om du har flera katter. Räkna med minst 300 kronor för att märka en katt med elektroniskt chip.

Nyhet! Vi chippar din katt kostnadsfritt

Under hösten ger vi oss ut på turné i Sverige. Ombord finns certifierade chipmärkare som märker din katt på några minuter – och du betalar inte en krona! Det är vårt sätt att bidra till att landets katter får det bättre och förhoppningsvis minska antalet hemlösa katter.

Turnéplan

Vi och vår turnébuss kommer att köra runt i Sverige under hösten och chippa katter gratis på ett antal utvalda platser.

Turnén startar i Norrtälje den 10 september och vi kommer bland annat att besöka Sundsvall, Värnamo, Motala och Finspång. Håll gärna utkik då vi kan komma att lägga till ytterligare stopp och bokningsbara tider löpande. I mån av tid kommer vi även erbjuda drop-in.

Boka din tid redan i dag, kom förbi vår buss och så tar vi hand om resten.

Boka tid här

 

Svedea tar hand om din katt

Med en kattförsäkring kan du få hjälp med oväntade kostnader om oturen är framme. Medicin på recept ingår alltid, vi erbjuder fria veterinärbesök och en snabb och smidig skadereglering.

Se ditt pris​

Vanliga frågor och svar

Vi erbjuder kostnadsfri id-märkning av din katt, och för att hinna märka så många kissar som möjligt får du själv sköta registreringen. Detta är frivilligt innan årsskiftet, men något vi såklart uppmuntrar till att du gör. Du registrerar i så fall din katt och det unika chipnumret i SVERAK:s och SKK:s register. I och med den nya lagen införs ett nytt myndighetsregister i Jordbruksverkets regi som inte öppnar förrän i januari 2023. Där kan du komma att behöva registrera din märkta katt på nytt efter årsskiftet.
Märkningen görs genom att ett litet mikrochip skonsamt injiceras under huden på katten, ungefär som en vaccination. Detta görs mellan skulderbladen och är en snabb process. Mikrochipet är ett elektroniskt chip ungefär lika litet som ett riskorn.
Din katt behöver inte få lugnande medel för att id-märkas med mikrochip.
Från 1 januari 2023 gäller en ny lag som innebär att alla katter födda efter 1 januari 2008 ska vara id-märkta och registrerade. Om katten är en innekatt eller utekatt har ingen betydelse. Här kan du läsa mer om lagändringen och vad den innebär.
Ja, du kan teckna en kattförsäkring hos oss även om din katt inte är id-märkt eller registrerad. Den nya lagen börjar gälla 1 januari 2023 och det är ditt eget ansvar att den efterföljs. Svedea skyddar däremot alla katter, oberoende av id-märkning och registrering.
Nej, du behöver inte vara kund hos Svedea för att chippa din katt gratis.
Har du flera katter går det bra att, i mån av tid, chippa samtliga hos oss. Vi chippar så många katter vi hinner. Du måste däremot göra en bokning för varje katt.
Id-märkning med chip kan utföras från sex veckors ålder.
För att läsa av chipnumret krävs en speciell avläsare som bland annat finns hos polisen, djurkliniker och djurhem.
När mikrochipet väl är på plats är det ytterst sällsynt att det helt slutar fungera.
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.