Tax

Tax är en snäll hundras med jämnt humör, men också modig, envis och uthållig. Taxen är i grunden en jakthund, men fungerar även bra som familjehund. Svedeas hundförsäkring är framtagen för att skydda favoriter som dessa och tål att jämföras.

Försäkra din tax

Svedeas hundförsäkring passar utmärkt för en pigg och snäll hundras som tax. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och som kund har du fri tillgång till FirstVet. Jämför oss gärna. 

Se pris på hundförsäkring

Om taxar

Taxen är känd sedan medeltiden och har sitt ursprung i Tyskland, därav rasens tyska ursprungsnamn dachs (som betyder grävling) eller dachshound. Rasen avlades fram för att kunna jaga i gryt, främst grävlingar, därav taxens kroppsform. Sedan dess har rasen utvecklats till att både fungera som långsamt drivande jakthundar och sällskapshundar. Svenska taxklubben grundades 1901.

Taxens storlek och utseende

Taxen är känd för sina korta ben och den långa kropp. Taxen finns i tre storlekar: kanintax, dvärgtax och normaltax där omfånget på bröstkorgen avgör vilken variant den tillhör. Det finns korthåriga, strävhåriga och långhåriga taxar. De vanligaste färgerna är svart med tanteckning, rödbrun eller viltfärgad.

Hälsa och skötsel

Taxen blir ofta blir väldigt gammal och är en generellt frisk hundras. Men på grund av den långa ryggen kan det förekomma problem med diskbråck och andra ryggproblem. Uppfödare är dock uppmärksamma på detta. Den korthåriga taxen kräver ingen speciell pälsvård. Den strävhåriga varianten behöver dock trimmas, men ska inte klippas. Den långhåriga taxen måste borstas regelbundet.

 

Läs gärna mer om tax hos SKK, Svenska Kennelklubben.

Vad kostar det att försäkra min tax?

Hundras
event
Hundens födelsedatum
info_outline info_outline
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.