Malteser

Malteser är en liten och bedårande hundras med livligt temperament. Den är mycket medveten om vad som händer runt omkring den och kan därför bli lite skällig ibland. Men tränar du den tidigt så får du sådana tendenser under kontroll. Svedeas hundförsäkring är speciellt framtagen för att skydda älsklingar som dessa och tål dessutom att jämföras.

Försäkra malteser

Svedeas hundförsäkring passar utmärkt för en pigg och livlig hundras som malteser. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och som kund har du fri tillgång till FirstVet. Jämför oss gärna.

 

Se pris på hundförsäkring

Om malteser

Malteser är förmodligen en av världens äldsta dvärghundsraser och omnämns redan omkring 200 f Kr under namnet canis melitaeus. Den kommer från länderna kring medelhavet, men Italien räknas som rasens ursprungsland. Namnet tror man kommer från platser kring ön Méléda, Melita på Sicilien och även Malta. Historiskt har malteser varit en favorit bland aristokrati och även kungligheter. Det sägs bl a att Mary Stuart hade en malteser gömd under sin klänning när hon halshöggs.

Malteserns storlek och utseende

Rasen är en dvärghund och sägs ofta ha ett nobelt utseende med sina mörka ögon och kritvita, långa, silkiga päls. En vuxen malteser är ca 25 cm i mankhöjd och väger 1,8–2,7 kg.

Hälsa och skötsel

En malteser är inte så sjukdomsdrabbad, men kan ibland uppvisa olika ärftliga ögonsjukdomar eller patellaluxation. Därför är det bl a bra att göra ögontester för att vara på den säkra sidan. Maltesern är en pigg och alert hund som gärna hänger med på promenad. Den är också lättlärd och arbetsvillig. För att hålla den långa, silkiga pälsen fri från tovor krävs det daglig pälsvård för att förhindra smärtsamma tovor.

 

Läs gärna mer om malteser hos SKK, Svenska Kennelklubben.

 

 

Vad kostar det att försäkra min malteser?

Hundras
event
Hundens födelsedatum
info_outline info_outline
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.