Sök på Svedea.se

Malteser

Malteser är en liten bedårande hundras med livligt temperament. Den är mycket medveten om vad som händer omkring den och kan därför bli lite skällig. Men tränas den tidigt får du detta under kontroll. Svedeas hundförsäkring är speciellt framtagen för att skydda älsklingar som dessa och tål dessutom att jämföras.

Försäkra malteser

Svedeas hundförsäkring passar utmärkt för en pigg och livlig hundras som malteser. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och du har tillgång till veterinärvårdsbesök hos FirstVet utan extra kostnad. Jämför oss gärna.

Om malteser

Malteser är förmodligen en av världens äldsta dvärghundsraser och omnämns redan omkring 200 f Kr under namnet canis melitaeus. Den kommer från länderna kring medelhavet, men Italien räknas som rasens ursprungsland. Namnet tror man kommer från platser kring ön Méléda, Melita på Sicilien och även Malta. Historiskt har malteser varit en favorit bland aristokrati och även kungligheter. Det sägs bl a att Mary Stuart hade en malteser gömd under sin klänning när hon halshöggs.

Malteserns storlek och utseende

Rasen är en dvärghund och sägs ofta ha ett nobelt utseende med sina mörka ögon och kritvita, långa, silkiga päls. En vuxen malteser är ca 25 cm i mankhöjd och väger 1,8–2,7 kg.

Hälsa och skötsel

En malteser är inte så sjukdomsdrabbad, men kan ibland uppvisa olika ärftliga ögonsjukdomar eller patellaluxation. Därför är det bl a bra att göra ögontester för att vara på den säkra sidan. Maltesern är en pigg och alert hund som gärna hänger med på promenad. Den är också lättlärd och arbetsvillig. För att hålla den långa, silkiga pälsen fri från tovor krävs det daglig pälsvård för att förhindra smärtsamma tovor.

Källa: SKK

Facebook

Instagram