Sök på Svedea.se

Hundpass

Ett hundpass, eller EU-pass för sällskapsdjur som det heter, är en identitetshandling som krävs för att din hund ska få resa till andra länder.

För att få ett pass måste hunden vara ID-märkt med ett ISO-chip (eller en läslig tatuering gjord före 3 juli 2011) och vara vaccinerad mot rabies. För inresa i vissa länder krävs även att den ska vara avmaskad. I passet ska ID-nummer och uppgifter om vaccinationer och relevanta behandlingar skrivas in. Passet kan bara utfärdas av en veterinär och ska tas med på alla utlandsresor.

Viktigt att komma ihåg är att rabiesvaccinationen enligt EU:s regler inte är giltig förrän 21 dagar efter att den givits.

Olika länder har olika regler så kontrollera alltid vilka införselregler som gäller i landet du planerar att resa till och även vilka regler som gäller för införsel i Sverige när ni kommer tillbaka. Var också noga med att inför varje resa kontrollera så att alla uppgifter i hundens pass är korrekta, annars kan ni stöta på problem vid gränsövergångarna.

Facebook

Instagram