Så skyddar du dig mot bilstölder

På Svedea värnar vi självklart om våra bilburna kunder och därför vill vi ge dig några tips på hur du kan skydda dig från bilstöld, men även stöld av airbags, gps-system, ratt och strålkastare.

Hur skyddar man sig mot bilstöld?

Dagens biltjuvar kan vara ganska sofistikerade. De kopierar bl a signalen från din bilnyckel för att ta sig in i bilen. Lägg den därför aldrig nära din ytterdörr utan lägg den helst i en plåtlåda eller ett skyddsfodral, en RFID-påse. Bor du i villa bör du installera utebelysning med rörelsesensor. Håll även din grind stängd om du har uppfart men saknar garage. Parkerar du på gatan, så bör du stå så öppet och upplyst som möjligt.

Många bildelar är attraktiva att stjäla då de har ett bra andrahandsvärde. Dessa bör du märka med MärkDNA och informera med dekaler på bilen att det är gjort. Har du dyra fälgar är det en bra idé att montera hjullås. Du kan även märka dina bilrutor med ditt registreringsnummer. Det kallas Fordonsmärkning och rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), polis och försäkringsbolag. Om bilens registreringsnummer är inetsade permanent i bilens alla rutor, blir det nämligen besvärligare för tjuven att byta identitet på bilen. Vi hoppas du inte kommer att drabbas, men skulle du behöva vår hjälp finns vi på 0771-160 190. Behöver du komma i kontakt med polisen så hittar du rätt telefonnummer här.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.