Sök på Svedea.se

Båtar täckta med snö och presenningar i ett vinterlandskap, byggnad i bakgrunden

Se över båten på vintern

Under vinterhalvåret känns dagarna på sjön långt borta, men den den varma vårsolen kommer tillbaka och då vill man att båten med tillbehör ska vara i toppskick inför premiärturen. Här berättar vi hur!

Genom att besöka båten på uppställningsplatsen regelbundet, hålla extra koll på vad vädret kan ställa till med och redan nu börja planera för saker som ska ordnas under vårrustningen blir du väl förberedd inför att den efterlängtade båtsäsongen drar igång igen.

Se över pallningen 

Visar prognosen plusgrader och regn? Då kan marken under din uppställda båt bli ovanligt mjuk, vilket gör att det blir extra viktigt att stöttar och bockar står stadigt för att undvika rasrisk. Bli inte förvånad om det går att dra några extra varv på stöttorna för att de ska sitta med rätt tryck mot skrovet. Kolla helst stöttorna och bockarna med jämna mellanrum!

​Titta till täckningen

Om det väntas stora mängder blötsnö är det viktigt att ordna tillräckligt med fall på täckningen så att snön lätt kan glida av. Har snöfallet redan dragit förbi? Slå av den tunga snön som lagt sig på presenningen så att det inte bildas fickor där vatten och blötsnö samlas. Släng alltid även ett öga på grannens båt när du ändå är igång

Fler tips för båtunderhåll på vintern

Facebook

Instagram