Sök på Svedea.se

Tips och råd för dig med ATV

På den här sidan har vi samlat en rad artiklar för dig som äger och kör ATV. Läs om allt från underhåll och säkerhet till körteknik och praktiska råd. Missa inte de stöldförebyggande råden och hur du kör säkert.

Ladda ditt ATV-batteri

Att batteriet på din ATV är i bra kondition kan vara helt avgörande, särskilt om du befinner dig långt utanför asfalterade vägar. Vi berättar mer om vad du bör tänka på.

Batteri i ATV

Tvätta din ATV

En ATV som är ren mår naturligtvis bättre, men även livslängden på olika komponenter blir betydligt längre. Vi berättar mer om vad du bör tänka på när du tvättar din ATV.

ATV tvättas

Lasta ATV på släp

Ibland har man inte möjlighet att köra fyrhjulingen direkt dit man ska, och då är det nödvändigt att transportera fyrhjulingen på ett släp. Vi berättar vad man bör tänka på.

ATV lastad på släpvagn

Kontrollera däcken på din ATV

Däcken, drivknutarna och damaskerna är minst sagt viktiga delar på en ATV och därför är det viktigt att de är i bra kondition när du är ute på väg eller i skog. Vi berättar mer.

Framdäck på ATV

Det här gäller om du vill köra ATV

Sedan 2009 krävs ett särskilt förarbevis för den som vill köra terränghjuling/ATV. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

ATV parkerad i naturen
1

Facebook

Instagram