Sök på Svedea.se

Svedeas årliga undersökning bland snöskoterägare

Vad tycker våra kunder om snöskoterlivet? Vilka är de största riskerna? Vilken snöskotertyp är populärast? Skoterkollen hjälper oss förbättra våra produkter och vår service. Här kan du läsa vad våra kunder svarat.

Skoterkollen 2024

Årets undersökning genomfördes bland Svedeas snöskoterkunder under februari månad och fick 4 254 svar. Länk till rapporten hittar du i slutet av sidan. Här följer några smakprov.

Vilka är de största riskerna?

Kollision med träd, stubbar eller stenar är vad flest skoteråkare anger som risk med skoteråkning, det tycker tre av fyra. Tvåa på listan är dåliga isar, vilket knappt 60 % av kunderna anser. Läs gärna mer om säkrare skoterkörning och snöskoter på is.

Vilken skyddsutrustning används?

Lyckligtvis är det bara två av hundra som inte använder någon skyddsutrustning alls. Fyra av tio använder både hjälm och ryggskydd eller överkroppsskydd. De som bara använder hjälm är 57 %. 

Skoterhandeln står fortsatt stark

På frågan om man föredrar att köpa begagnad skoter av en handlare eller privat anger nästan 70 % att de föredrar handlare. Det man värdesätter främst är garantier följt av rådgivning och hjälp med tillbehör.

Skoterkollen 2024 Skoterkollen 2021

Om du representerar skoterbranschen eller media och vill återge delar ur rapporten går det utmärkt, men tänk på att ange källan.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Andreas Stormfjäll, affärsansvarig snöskoter, på Andreas.Stormfjall@svedea.se.

Upptäck mer inom snöskoter

Facebook

Instagram