Svedeas årliga undersökning bland snöskoterägare

Vad tycker våra kunder om snöskoterlivet? Vilka är de största riskerna? Vilken snöskotertyp är populärast? Skoterkollen hjälper oss förbättra våra produkter och vår service. Här kan du läsa vad våra kunder svarat.

Skoterkollen 2021

Årets undersökning genomfördes bland Svedeas snöskoterkunder under mars månad och fick hela 9 760 svar! Länk till rapporten hittar du i slutet av sidan. Här följer några smakprov.

Vilka är de största riskerna?

Kollision med träd, stubbar eller stenar är vad flest skoteråkare anger som risk med skoteråkning, det tycker tre av fyra. Tvåa på listan är dåliga isar, vilket över 60 % av kunderna anser. Läs gärna mer om säkrare skoterkörning och snöskoter på is.

Vilken skyddsutrustning används?

Lyckligtvis är det bara två av hundra som inte använder någon skyddsutrustning alls. Fyra av tio använder både hjälm och ryggskydd eller överkroppsskydd. Knappt 55 % uppger att de använder endast hjälm. 

Skoterhandeln står stark

På frågan om man föredrar att köpa begagnad skoter av en handlare eller privat anger 70 % att de föredrar handlare. Det man värdesätter främst är garantier följt av rådgivning och hjälp med tillbehör.

Läs rapporten här

Här hittar du rapporten för Skoterkollen 2021.

Om du representerar skoterbranschen eller media och vill återge delar ur rapporten går det utmärkt, men tänk på att ange källan. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:

Stefan Karlsson
Affärsansvarig snöskoter
stefan.karlsson@svedea.se