Sök på Svedea.se

2020-11-02

Svedea delar ut 750 000 kr för underhåll av skoterleder

Skoterfonden startades 2012 för att stödja landets skoterklubbar som drar ett tungt lass för svenskt skoterliv. Inte minst genom att hålla skoterleder säkra och tillgängliga för alla skoterälskare. Nu blir det möjligt för klubbarna att genom Skoterfonden ansöka om bidrag för ledunderhåll. 750 000 kr finns att dela på.

Skoterklubbarna lägger ner ett oräkneligt antal timmar obetalt arbete för att hålla liv i och utveckla det svenska skoterlivet. Engagerade klubbmedlemmar sliter hårt varje säsong för att underhålla hundratals mil skoterleder.

– På Svedea älskar vi skoterlivet och vi vet vilken betydelse klubbarna har för att vi alla ska kunna få ut det bästa av skoteråkningen. Utan alla välskötta skoterleder som klubbarna ansvarar för skulle skoterlivet bli så mycket fattigare, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef snöskoterförsäkring på Svedea.

Ledbidraget på upp till 750 000 kr kan alla skoterklubbar som är anslutna till Svedea ansöka om. Det ekonomiska bidraget för varje enskild klubb står i direkt förhållande till det antal mil skoterled som hålls i bra skick och de antal klubbar som söker bidrag. Ansökan görs här.

– Det är mycket tack vare landets skoterklubbar som vi har preparerade skoterleder, så det är viktigt för oss att ha ett bra samarbete. Att ge något tillbaka till skoterklubbarna känns självklart för oss. Nu hoppas vi att ansökningarna börjar strömma in – och att snön börjar falla i snöskoterland, säger Fredrik Lilliehöök.

Fakta om Skoterfonden

En välmående skoterklubb med välskötta leder gynnar både medlemmar och miljö. Skoterfonden är ett initiativ startat 2012 av Svedea som syftar till att på olika sätt stödja och uppmuntra landets skoterklubbar och svenskt skoterliv. Fonden omfattar idag totalt en miljon kronor fördelat på ett projektbidrag på 250 000 kr samt ett ledbidrag på upp till 750 000 kr. Läs mer här.

För mer information kontakta:

Fredrik Lilliehöök

Produktchef snöskoter- och ATV-försäkring

0696-170 42 fredrik.lilliehook@svedea.se

Facebook

Instagram