Hundägare får dela på 50 000 kronor

På Stockholms hundmässa lanserade Svedea ett stipendium för att stötta hundägare som vill utvecklas tillsammans med sina hundar. Hundägare kan söka pengar för olika aktiviteter och det är nu klart att 14 ekipage får del av årets hundstipendium, bland annat en 79-åring som just köpt hund, ett räddningsteam under utbildning och en 10-åring med agilitydrömmar.

Hundstipendiet inrättades av Svedea för att hjälpa hundägare att få bättre relationer med sina hundar. Intresset för stipendiet har varit stort och bolaget har fått in närmare 400 ansökningar. Totalt är det 50 000 kronor som delas ut men en enskild person får som mest 10 000 kronor.

Milly Holmgren, 79 år, är en av stipendiaterna. Hon har precis köpt sin första hund, en dvärgpinscher som heter Gucci.

– Resor, teater och bio, det har jag sett förr, så det kan jag leva utan. Nu är det den här lilla och jag. Det ska bli synnerligen stimulerande att gå en kurs och utvecklas tillsammans med min nya vän, säger Milly Holmgren.

– Det känns fantastiskt att kunna hjälpa till att göra vardagen roligare och enklare för både hundar och hundägare. Det har varit många rörande ansökningar och vi ser att det finns behov av och ett stort intresse för den här typen av stöd. Så för oss känns det självklart att fortsätta satsningen även nästa år, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring på Svedea.

Ansökningsperioden för Hundstipendiet 2017 kommer att öppna i samband med Stockholms hundmässa. Mer information hittar du på svedea.se/hundstipendiet

 

För mer information kontakta:
Odd Einar Bruem, Chef djurförsäkring, 08-790 03 33, oddeinar.bruem@svedea.se

 

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.