Sök på Svedea.se

Milly Holmgren, med hunden Gucci, är en av 14 stipendiater som får pengar från Hundstipendiet.

Milly Holmgren, med hunden Gucci, är en av 14 stipendiater som får pengar från Hundstipendiet.

2016-03-02

Hundägare får dela på 50 000 kronor

På Stockholms hundmässa lanserade Svedea ett stipendium för att stötta hundägare som vill utvecklas tillsammans med sina hundar. Hundägare kan söka pengar för olika aktiviteter och det är nu klart att 14 ekipage får del av årets hundstipendium, bland annat en 79-åring som just köpt hund, ett räddningsteam under utbildning och en 10-åring med agilitydrömmar.

Hundstipendiet inrättades av Svedea för att hjälpa hundägare att få bättre relationer med sina hundar. Intresset för stipendiet har varit stort och bolaget har fått in närmare 400 ansökningar. Totalt är det 50 000 kronor som delas ut men en enskild person får som mest 10 000 kronor.

Milly Holmgren, 79 år, är en av stipendiaterna. Hon har precis köpt sin första hund, en dvärgpinscher som heter Gucci.

– Resor, teater och bio, det har jag sett förr, så det kan jag leva utan. Nu är det den här lilla och jag. Det ska bli synnerligen stimulerande att gå en kurs och utvecklas tillsammans med min nya vän, säger Milly Holmgren.

– Det känns fantastiskt att kunna hjälpa till att göra vardagen roligare och enklare för både hundar och hundägare. Det har varit många rörande ansökningar och vi ser att det finns behov av och ett stort intresse för den här typen av stöd. Så för oss känns det självklart att fortsätta satsningen även nästa år, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring på Svedea.

Ansökningsperioden för Hundstipendiet 2017 kommer att öppna i samband med Stockholms hundmässa. Mer information hittar du på svedea.se/hundstipendiet

 

För mer information kontakta:
Odd Einar Bruem, Chef djurförsäkring, 08-790 03 33, oddeinar.bruem@svedea.se

 

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram