2022 års stipendiater är utsedda!

Genom Hundstipendiet ger vi varje år hundägare chansen att utvecklas tillsammans med sina hundar. Se de väl värdiga mottagarna av årets stipendium nedan!

Stort grattis till 2022 års hundstipendiater!

Efter ett tufft arbete med att välja bland de nära 600 ansökningarna som kom in har juryn nu enats om att tilldela stipendier till:

 • Lisbeth Johansson
 • Lizette Nilsson
 • Tina Mattsson Stenbäck
 • Priscilla Ferrera
 • Stefan Södervall
 • Eva Brevemark
 • Cathrin Bergh Reden
 • Carina Tångring

Nyhet! Hundarna på slottet​

Vårt nya koncept för Hundstipendiet är att erbjuda stipendiaterna en oförglömlig vistelse med sin hund i slottsmiljö. Ge dig och din hund chansen att bli en av åtta stipendiater som får en fantastisk möjlighet att utvecklas tillsammans under en härlig vårhelg på vackra Ulfsunda Slott i Bromma, Stockholm.

Det här ingår

Hundstipendiet arrangeras lördag till söndag den 23–24 april 2022 (om inte pandemin sätter käppar i hjulet). Hundpsykologerna och hundinstruktörerna Kicki Fellstenius och Monica Franzén-Sjödin från Glada Jyckar kommer att stå till tjänst hela helgen och genomföra inspirerande och roliga övningar. Programmet i korthet:

 • Övernattning i enkelrum för dig och din hund.
 • Välkomstfika, lunch och middag på lördagen. Frukost på söndagen.
 • Föreläsning plus teori och praktik i nosework och rallylydnad.

Ansökningsperioden för 2022 års stipendium stängde den 31 januari.

 

Som stipendiat kommer du bland annat att få ta del av:

 • Föreläsningen "De fem nycklarna för ett harmoniskt hundliv"
 • Praktisk och teoretisk träning i två aktiviteter: 
  Nosework:
  lära sig om hundens enastående nos och hur du kan arbeta med den tillsammans med din hund.
  Rallylydnad: bygga relation och följsamhet med hunden.
 • Trevlig gemenskap med andra hundintresserade!

Vi ser fram mot att ses i vår!

"Vi tycker att du ska söka stipendiet för att få chansen till en riktigt rolig och utvecklande helg för dig och din hund! Genom hundsporterna rallylydnad och nosework kommer du och din hund utveckla ert samarbete och er kommunikation och ni får lära er grunderna i två fantastiskt roliga och nyttiga aktiviteter som förhoppningsvis blir era gemensamma hobbies framöver.

Under föredraget kommer du få en djupare förståelse för din hund genom ett antal nycklar som du kan använda för att öppna dörrar till din hunds värld. Och allt detta i ljuvlig miljö och med fantastiska människor och gissningsvis är det på de mer informella aktiviteterna som middag och fikastunder som vi verkligen kommer lära känna varandra och kanske få vänner för livet!"

Kicki Fellstenius
Hundpsykolog, hundcoach/hundinstruktör, hundbeteendevetare, samt grundare och ägare till Glada Jyckar

Monica Franzén-Sjödin
Hundcoach/Hundinstruktör, SNWK-instruktör och hundpsykolog

Fakta om Hundstipendiet

Alla hundägare vars hund vid kurstillfället är mer 12 veckor gammal kan ansöka. Den lägsta åldern baserar sig på att hunden ska ha fått giltiga vaccinationer.

En jury bestående av representanter från Svedea och Glada jyckar utser vilka som får ta del av stipendiet. Juryn bedömer i ett första steg motiveringen och hur väl den ansökande uppfyller de grundläggande kraven. I andra steget bedömer juryn inskickade filmer från finalisterna och väljer slutligen ut åtta stipendiater.

Inte mer än att din hund behöver kunna umgås med andra hundar i grupp. Med det menar vi att hunden ska vara van att vistas där andra hundar finns.

Teoretisk och praktisk utbildning i rallylydnad och nosework, föreläsning om hundens beteende samt mat och logi på Ulfsunda slott. Resor till slottet ingår inte.

Villkoren för Hundstipendiet kan du ta del av här.