Varför försäkra motorcykeln?

Att försäkra motorcykeln är självklart för de flesta. Men har du rätt omfattning på din motorcykelförsäkring?

Trafikförsäkring är ett måste så fort din motorcykel är i trafik. Men om olyckan skulle vara framme kan det bli dyrt om du bara har trafikförsäkring. Med en halv- eller helförsäkring för din motorcykel får du hjälp med de oväntade kostnader som kan uppstå, till exempel om motorcykeln behöver repareras. Nedan kan du se några exempel på vad olika typer av skador kan kosta att reparera och vad du skulle få i ersättning med helförsäkring hos oss. 

Du kör omkull med din nya motorcykel

Med vår motorcykelförsäkring ingår nyvärdesersättning i 24 månader. Det innebär att du som första ägare kan få en helt ny motorcykel om din mc blir stulen eller totalskadad under de första två åren. Och det enda du betalar är din självrisk.

Motorcykelns motor tvärstannar

Ibland så kan oturen vara framme och du får ett motorhaveri. Om motorcykeln är tillräckligt ny så kan det omfattas av tillverkarens garanti, men inte alltid. Med vår försäkring ingår maskinskada om din motorcykel är högst sex år gammal och körd högst 6 000 mil.

Du får punktering när du är ute och kör motorcykeln

Med vårt XL-tillägg ingår räddning och bärgningsassistans helt utan självrisk om motorcykeln inte kan köras vidare. Du får då hjälp på plats eller bärgning till närmaste verkstad om felet inte kan åtgärdas direkt. 

Du kör iväg utan att ha tagit bort skivbromslåset

Om du glömmer att ta bort skivbromslåset så tar det tvärstopp och motorcykeln välter. Det kan bli väldigt omfattande skador på till exempel bromsok, framgaffel, lack, fotpinnar och ljuddämpare. 

Kostnadsexemplen bygger på vår skadestatistik och är avrundade till närmaste hundralapp. Ersättningarna är beräknade på helförsäkring med XL-tillägg och 1 500 kr i självrisk för vagnskada. 

 

Vad kostar det att försäkra min mc?

Ditt personnummer
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.