Sök på Svedea.se

Varför försäkra motorcykeln?

Att försäkra motorcykeln är självklart för de flesta. Men har du rätt omfattning på din motorcykelförsäkring?

Du kör omkull med din nya motorcykel

Med vår motorcykelförsäkring ingår nyvärdesersättning i 24 månader. Det innebär att du som första ägare kan få en helt ny motorcykel om din mc blir stulen eller totalskadad under de första två åren. Och det enda du betalar är din självrisk.

Motorcykelns motor tvärstannar

Ibland så kan oturen vara framme och du får ett motorhaveri. Om motorcykeln är tillräckligt ny så kan det omfattas av tillverkarens garanti, men inte alltid. Med vår försäkring ingår maskinskada om din motorcykel är högst 12 år gammal och körd högst 8 000 mil, vilket är det längsta skyddet på marknaden.

Kostnad: 12 600 kr
Vi betalar: 11 600 kr

Se pris och köp mc-försäkring

Ditt personnummer

Du får punktering när du är ute och kör motorcykeln

Med vårt XL-tillägg ingår räddning och bärgningsassistans helt utan självrisk om motorcykeln inte kan köras vidare. Du får då hjälp på plats eller bärgning till närmaste verkstad om felet inte kan åtgärdas direkt. 

Kostnad: 3 900 kr
Vi betalar: 3 900 kr

Du kör iväg utan att ha tagit bort skivbromslåset

Om du glömmer att ta bort skivbromslåset så tar det tvärstopp och motorcykeln välter. Det kan bli väldigt omfattande skador på till exempel bromsok, framgaffel, lack, fotpinnar och ljuddämpare. 

Kostnad: 12 800 kr
Vi betalar: 11 300 kr

Kostnadsexemplen bygger på vår skadestatistik och är avrundade till närmaste hundralapp. Ersättningarna är beräknade på helförsäkring med XL-tillägg och 1 500 kr i självrisk för vagnskada. 

Facebook

Instagram