Vägen till mc-kort

Här berättar mc-stipendiaten Emelie Hallberg om drömmen om att köra motorcykel och hennes upplevelser av Mc-stipendiet.

Efter många år bakpå i spättamode tog jag det stora klivet och bestämde mig att mc-kort inte enbart är för 20-åringar. Med lite pepp från vänner så köpte jag mig en motorcykel och fixade övningskörningshandledare. Ungefär i samma veva så berättar min handledare Christer om Svedeas mc-stipendium. Sent en kväll klickade jag mig in på länken han skickat och skrev några rader om mig själv och min dröm. Sedan gick tiden och jag funderade inte så mycket mer på min anmälan utan planen var att försöka köra så mycket hoj jag bara kunde och förhoppningsvis vara redo att ta kortet framåt nästa sommar.

När det var dags för premiärturen tillsammans med Christer var det med skakiga ben jag körde ut från uppfarten hemma vid huset. Vi begav oss till en öde parkering för att öva växling, bromsning och övergripande hantering. Svettigt värre och lite frustrerande att som vuxen göra nått helt nytt som man faktiskt måste öva på för att bli bra. Efter lite tragglande begav vi oss sedan ut på vägarna och efter några mil började jag slappna av och kunde njuta av landsvägskörningen. Vilken fantastisk känsla! Jag tror jag hade ett leende på läpparna hela turen.


"Till dig som funderar på mc-kort – sluta fundera och bara gör det!"

Emelie, Mc-stipendiat 2017


När det oväntade händer

Och sedan kom drömsamtalet. Det kommer jag nog aldrig glömma. Jag stod i en inredningsaffär och skulle precis betala i kassan. Lite disträ svarade jag på det okända mobilnumret som dök upp, med tanken att det säkert var en försäljare. Men Stefan från Svedea presenterar sig och berättar sedan att just JAG var en av de utvalda stipendiaterna bland 1 500 sökande. Wow!

Om jag ska sammanfatta upplevelsen att få Mc-stipendiet och gå intensivkursen så är gemenskap och glädje orden som kommer till mig. Det var verkligen som att kliva in i en magisk glittrande bubbla där alla känslor och upplevelser känns lite extra mycket. Vi slet hårt, missuppfatta mig inte! Det var många timmar på hojarna men med allas härliga energi och lite galna humor hjälptes vi åt hela vägen.

Är Mc-stipendiet något för dig?

Här kan du läsa mer om Mc-stipendiet.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.