Köra motorcykel på vintern – tänk på det här!

Att köra motorcykel under vintern är en härlig känsla! Se bara till att utrusta motorcykeln med ett par dubbdäck och dig själv med ett par varma handskar, sen är du redo att köra. Här tipsar vi om några saker som du kan tänka på innan du beger dig ut i det vita landskapet.

Dubbdäck på motorcykeln

Det finns inga lagkrav på dubbdäck för motorcykel. Men självklart måste du ha ett bra fäste innan du ger dig ut. Färdigdubbade däck är inget som säljs, så dubba själv eller lämna in däcken för dubbning hos någon som kan. Var bara tydlig med var och hur du kommer köra, det påverkar nämligen hur dubben sätts.

Varma kläder och dubbelvisir

Riktigt bra kläder är A och O, lager på lager är ofta en bra princip. Då kan du anpassa kläderna efter tillfället. Frysa vill man inte, men man vill heller inte bli för varm och börja svettas. Det kan uppstå imma på visiret, någon du kan lösa med ett dubbelvisir. Och kan du kosta på dig handtagsvärmare så kommer dina händer tacka dig!

Så tar du hand om din motorcykel

Vägsalt och smuts kan tyvärr lämna spår efter sig, till exempel på hojens obehandlade ytor av bland annat aluminium och även mot rörliga delar, som bromsoket. För att hålla motorcykeln i så bra skick som möjligt är det därför extra viktigt att hålla rent och smörja enligt instruktionsbokens anvisningar vid vinterkörning.

Så slipper du självrisken vid en olycka

För endast 290 kr (261 kr om du är medlem i SMC) kan du köpa till XL till din hel- och halvförsäkring. Då får du räddnings- och bärgningsassistans dygnet runt, utan att du behöver betala självrisk. Skriv in dina uppgifter här och se vad vår försäkring skulle kosta dig!

 

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.