Sök på Svedea.se

Vi ser en landsväg framför oss sittade på motorcykel

Köra motorcykel på vintern?

Att köra motorcykel under vintern är en härlig känsla! Se bara till att utrusta motorcykeln med ett par dubbdäck och dig själv med ett par varma handskar, sen är du redo att köra. Här tipsar vi om några saker som du kan tänka på innan du beger dig ut i det vita landskapet.

Dubbdäck på motorcykeln

Det finns inga lagkrav på dubbdäck för motorcykel. Men självklart måste du ha ett bra fäste innan du ger dig ut. Utbudet av dubbade däck till landsvägsmotorcyklar är tyvärr inte stort, men du kan dubba själv eller lämna in däcken för dubbning hos någon som kan. Var bara tydlig med var och hur du kommer köra, det påverkar nämligen hur dubben sätts.

Varma kläder och dubbelvisir

Riktigt bra kläder är viktigt och lager på lager är ofta en bra princip. Då kan du anpassa kläderna efter tillfället. Frysa vill man inte, men man vill heller inte bli för varm och börja svettas. Det kan uppstå imma på visiret, men det är något du kan lösa med ett dubbelvisir. Kostar du även på dig handtagsvärmare kommer dina händer tacka dig!

Se pris och köp mc-försäkring

Ditt personnummer

Så tar du hand om din motorcykel

Vägsalt och smuts lämnar tyvärr spår efter sig, till exempel på hojens obehandlade ytor av bland annat aluminium och även på rörliga delar som bromsoket. För att hålla motorcykeln i så bra skick som möjligt, är det extra viktigt att hålla rent och smörja enligt instruktionsbokens anvisningar vid vinterkörning.

Ingen självrisk vid bärgning, räddning och assistans

För endast 290 kr (261 kr om du är medlem i SMC) kan du köpa till XL till din hel- och halvförsäkring. Då får du räddnings- och bärgningsassistans dygnet runt, utan att du behöver betala självrisk. Har du en märkesförsäkring så ingår XL i försäkringen. Är du osäker på vilken försäkring du har så finns all information du behöver på Mina sidor.

Facebook

Instagram