Svedeas årliga undersökning bland mc-ägare

Vad tycker våra kunder om livet med hoj? Vilka är de största riskerna? Hur ofta byter man hjälm? Mc-kollen hjälper oss förbättra våra produkter och vår service. Här kan du läsa svaren.

Mc-kollen 2021

Årets undersökning genomfördes bland Svedeas mc-kunder under februari månad och fick hela 17 700 svar! Länk till rapporten hittar du längre ner på sidan. Här följer några av höjdpunkterna:

Hur ofta byts mc-hjälm?

Nästan en av tio har en hjälm som är äldre än 6 år och 23 % uppger att de bara byter hjälm om den blir skadad. Drygt sex av tio byter dock hjälm vart tredje till vart femte år. Det finns risker med att köra med för gammal hjälm. Här kan du läsa mer om mc-hjälmar.

Vilka är de största riskerna?

Ända sedan första undersökningen 2016 har andra fordon setts som den största risken i trafiken. Klar tvåa i alla år har grus på asfalt varit. Årets undersökning utgör inget undantag. Nästan 70 % ser gruset som en stor risk. Läs om Svedeas kamp mot gruset.

Att välta är en av de vanligaste olyckorna

En av de vanligaste skadorna vi får in sker faktiskt när hojen står stilla och välter. På frågan om det har hänt svarar en tredjedel ja. Här kan du läsa mer.

Läs rapporten här

Här kan du se rapporten.

Om du representerar mc-branschen eller media och vill återge delar ur rapporten går det utmärkt, men tänk på att ange källan. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:

Stefan Karlsson
Produktchef mc-försäkringar
stefan.karlsson@svedea.se
070-583 83 17