Sök på Svedea.se

Katt klättrar i träd och tittar ner

En oförsäkrad katt kan bli en dyr historia

Det finns ungefär 1 500 000 katter i Sverige. Men jämfört med hundar är det betydligt fler katter som saknar försäkring. En oförsäkrad kisse kan dock gräva djupa hål i plånboken om den blir sjuk eller skadad.

Katten har inte nio liv

Precis som hundar blir katter sjuka eller skadar sig och de kan kosta lika mycket att behandla. Men hundar försäkras dubbelt så ofta som katter – trots att de är lika älskade och uppskattade familjemedlemmar som hundar. 

Veterinärkostnad över 20 000 kronor

Tandsjukdomen TR, bitskador och urinvägssjukdomar är några av de vanligaste skadorna hos katter. Urinsten till exempel, kan kosta ägaren över 20 000 kronor om katten är oförsäkrad. Är katten försäkrad klarar man sig med självrisken på ungefär 5 000 kronor. 

Jämför alltid priserna

Tänk dock på att priserna kan variera stort mellan olika kliniker och de kan även variera beroende på var i landet man bor. Har du möjlighet är det alltid bra att jämföra priser hos olika veterinärer innan du ger dig iväg med din sjuka eller skadade katt. 

En kattförsäkring kan löna sig snabbt

Går man till en veterinär med sin oförsäkrade katt kan det svida ordentligt. Genomsnittskostnaden för en katt på veterinärbesök ligger på över 5 000 kronor – och den lär inte sjunka i framtiden. Försäkringskostnaden jämfört med ett dyrt veterinärbesök om man är oförsäkrad kan löna sig redan första gången man går till veterinären.

Facebook

Instagram