Om tidigare hundstipendiater

Hundstipendiet är nu inne på sitt fjärde år. Nedan kan du läsa om hur några tidigare stipendiater använt sina pengar.


För två år sedan blev hunden Floyd påkörd av en bil. Med veterinärvård, medicin, rehab och röntgen blev det en dyr historia – räkningen hamnade på närmare 80 000 kr och matte Helena Nilsson fick stå för en stor del. Därför ansökte Helena om att få gå en lydnadsträning för att stimulera Floyd i hans återhämtande.


Under flera års tid har Erica Svensson och hennes strävhåriga Vorsteh, Bianca a.k.a. konstapel Borste, lagt ner mycket tid och möda på att spåra och jobba med eftersök. Erica sökte till hundstipendiet för att hon ville fortsätta utvecklas inom eftersök, gärna inom skytte och mörkerträning. Så vi skickade dem på kurs hos Per Bula Kristofferson.


Det här är Vilja. Tillsammans med Carina Blomqvist jobbar hon som diplomerad besökshund inom socialtjänsten och äldrevården. Men för att Vilja ska få jobba med barn under 13 och hjälpa dem minska sin stress och öka deras trygghet behöver hon utbildas till terapihund. För att bekosta detta ansökte Carina om pengar från hundstipendiet.


Linn Karrin fick stipendium för att vidareutbilda sig och hunden Lycka inom specialsök. Linn jobbar inom tvångsvård av unga flickor och målet är att på sikt kunna använda Lycka i jobbet och låta henne söka igenom ungdomarna istället för att behöva kroppsvisitera dem. 


Sofia Widing skrev till oss och bad om hjälp med sin hund Saga som har problem med nya människor. Självklart ville vi att Sofia skulle kunna ta hem besökare utan problem och de fick därför stipendium och hjälp av Cilla Danielsson på Hundens Hus


Linda Johansson sökte inte bara stipendium åt sig själv, utan åt hela räddningshundsutbildningen distrikt Mitt på 13 personer (och lika många hundar) som fick stipendium för att på bästa sätt kunna förbereda sig för utbildningens slutprov. Målet är att så många som möjligt ska kunna klara provet och komma med i den internationella styrkan som gör räddningsinsatser vid till exempel jordbävningar. 


Ett av ekipagen som fick stipendium var Anna Molin och border collie-tiken Sally som nu har gått en vallningskurs. 


Saga Niva, 12 år från Kiruna fick stipendium för att åka till Stockholms hundmässa i december och ställa ut sin hund. Det var Sagas mamma som ansökte om stipendiet åt Saga som är en otroligt engagerad hundägare.

I vår blogg kan du läsa en intervju med Saga från mässan

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.