Tidigare hundstipendiater

Vårt hundstipendium är nu inne på sitt sjunde år. Nedan kan du läsa om några av våra tidigare stipendiater.

Nyhet! Hundarna på slottet

Sedan 2022 års omgång av Hundstipendiet gäller ett nytt koncept jämfört med tidigare år. Vi erbjuder numera utvalda stipendiater en oförglömlig och lärorik vistelse med sin hund i slottsmiljö. Under helgen varvas föreläsningar med praktiska övningar, och umgänge med andra hundar och hundintresserade, där du och din hund får chansen att utveckla ert samarbete och kommunikation.

Följande personer utsågs till hundstipendiater år 2022:

  • Lisbeth Johansson
  • Lizette Nilsson
  • Tina Mattsson Stenbäck
  • Priscilla Ferrera
  • Stefan Södervall
  • Eva Brevemark
  • Cathrin Bergh Reden
  • Carina Tångring

Bidrag till utbildningar och kurser

Tidigare år har våra utvalda hundstipendiater tilldelats en viss stipendiesumma att använda till utbildningar och kurser. Här kan du läsa mer om några av dem.


För några år sedan blev hunden Floyd påkörd av en bil. Med veterinärvård, medicin, rehab och röntgen blev det en dyr historia – räkningen hamnade på närmare 80 000 kr och matte Helena Nilsson fick stå för en stor del. Därför ansökte Helena om att få gå en lydnadsträning för att stimulera Floyd i hans återhämtande.

 


Under flera år har Erica Svensson och hennes strävhåriga vorsteh, Bianca a.k.a. konstapel Borste, lagt ner mycket tid och möda på att spåra och jobba med eftersök. Erica sökte stipendiet för att hon ville fortsätta utvecklas inom eftersök, gärna inom skytte och mörkerträning. Vi skickade dem på kurs hos Per Bula Kristofferson.

 


Tillsammans med Carina Blomqvist jobbar Vilja som diplomerad besökshund inom socialtjänsten och äldrevården. För att Vilja ska få jobba med barn under 13 år och hjälpa dem minska sin stress och öka deras trygghet behöver hon utbildas till terapihund, vilket Carina bekostade med hjälp av stipendiet.

 


Linn Karrin fick stipendium för att vidareutbilda sig och hunden Lycka inom specialsök. Linn jobbar inom tvångsvård av unga flickor och målet är att på sikt kunna använda Lycka i jobbet och låta henne söka igenom ungdomarna istället för att behöva kroppsvisitera dem. 


Sofia Widing skrev till oss och bad om hjälp med sin hund Saga som har problem med nya människor. Självklart ville vi att Sofia skulle kunna ta hem besökare utan problem och de fick därför ett stipendium för att få hjälp av Cilla Danielsson på Hundens Hus.


Linda Johansson sökte inte bara stipendium åt sig själv, utan åt hela utbildningen för räddningshundar i distrikt Mitt på 13 personer (och lika många hundar). De fick stipendium för att på bästa sätt kunna förbereda sig för utbildningens slutprov, med målet att komma med i den internationella styrkan som gör räddningsinsatser vid till exempel jordbävningar. 

 


Anna Molin kunde med hjälp av bidraget från Hundstipendiet gå en efterlängtad vallningskurs tillsammans med sin border collie-tik Sally.


Saga Niva, 12 år från Kiruna, fick stipendium för att åka till Stockholms hundmässa och ställa ut sin hund. Det var Sagas mamma som ansökte om stipendiet åt Saga som redan i ung ålder är en otroligt engagerad hundägare.

I vår blogg kan du läsa en intervju med Saga från mässan.