Pomeranian

Pomeranian är en glad, aktiv och vänlig ras som har lätt att älska både familjen och hemmet. Den är mycket tacksam att välja om man vill ha en glad och trogen livskamrat. Svedeas hundförsäkring är framtagen för att skydda älsklingar som dessa och tål att jämföras.

Pomeranian är en glad, aktiv och vänlig ras.

Försäkra pomeranian

Svedeas hundförsäkring passar utmärkt för en pigg och aktiv hundras som Pomeranian. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och som kund har du fri tillgång till FirstVet. Jämför oss gärna.

Se pris på hundförsäkring

Om pomeranian

Pomeranian är en av flera varianter av tysk spets, som är Mellaneuropas äldsta hundtyp. Namnet härstammar från  regionen Pommern i nordvästra Polen och nordöstra Tyskland. Pomeranian som ras utvecklades dock huvudsakligen i England, vilket förklarar varför rasen fått sitt engelska rasnamn. bildades Den första standarden för rasen bestämdes av The Pomeranian Club som bildades 1891 i England.

Pomeranians storlek och utseende

Pomeranian är en kort och liten hund med dubbel päls, dvs med både täckhår och underull. Svansen bärs över ryggen och öronen är små och pekar rakt upp. Hundens mankhöjd ligger på 19-24 cm och de vanligaste färgerna är orange, orange- eller vargsobel, röd, svart eller cremefärgad. Andra färger kan dock förekomma, även om det inte är lika vanliga.

Hälsa och skötsel

Pomeranian är en liten men tuff hund och ska därför behandlas med förnuft så den inte utsätts för onödiga faror. På grund av sin storlek bör den inte leka med större hundar och små barn. Pälsen är lättskött och tovar sig sällan, men behöver ändå borstas igenom varannan vecka och oftare vid fällning. Pomeranian som ras är inte speciellt skadedrabbad, utan ligger på en medelnivå i skadestatistiken. Skador som kan förekomma är patella luxation (lösa knäleder) och hormonella besvär som resulterar i förlorad päls.

Läs gärna mer om Pomeranian hos SKK, Svenska Kennelklubben.

 

Vad kostar det att försäkra min pomeranian?

Hundras
event
Hundens födelsedatum
info_outline info_outline
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.