Sök på Svedea.se

Ljusbrun pomeranian springer lekfullt mot kameran

Pomeranian

Pomeranian är en glad, aktiv och vänlig ras som är både hem- och familjekär. Den är mycket tacksam att välja om man vill ha en glad och trogen livskamrat. Svedeas hundförsäkring är framtagen för att skydda älsklingar som dessa och tål att jämföras.

Försäkra pomeranian

Svedeas hundförsäkring passar utmärkt för en pigg och aktiv hundras som Pomeranian. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och du har tillgång till veterinärvårdsbesök hos FirstVet utan extra kostnad. Jämför oss gärna.

Om pomeranian

Pomeranian är en av flera varianter av tysk spets, som är Mellaneuropas äldsta hundtyp. Namnet härstammar från  regionen Pommern i nordvästra Polen och nordöstra Tyskland. Pomeranian som ras utvecklades dock huvudsakligen i England, vilket förklarar varför rasen fått sitt engelska rasnamn. bildades Den första standarden för rasen bestämdes av The Pomeranian Club som bildades 1891 i England.

Pomeranians storlek och utseende

Pomeranian är en kort och liten hund med dubbel päls, dvs med både täckhår och underull. Svansen bärs över ryggen och öronen är små och pekar rakt upp. Hundens mankhöjd ligger på 19-24 cm och de vanligaste färgerna är orange, orange- eller vargsobel, röd, svart eller cremefärgad. Andra färger kan dock förekomma, även om det inte är lika vanliga.

Hälsa och skötsel

Pomeranian är en liten men tuff hund och ska därför behandlas med förnuft så den inte utsätts för onödiga faror. På grund av sin storlek bör den inte leka med större hundar och små barn. Pälsen är lättskött och tovar sig sällan, men behöver ändå borstas igenom varannan vecka och oftare vid fällning. Pomeranian som ras är inte speciellt skadedrabbad, utan ligger på en medelnivå i skadestatistiken. Skador som kan förekomma är patella luxation (lösa knäleder) och hormonella besvär som resulterar i förlorad päls.

Källa: SKK

Facebook

Instagram