Sök på Svedea.se

Proaktiv hundservice

Jag kan inte ett jota om bilar. Så jag borde inte skriva om bilar. Och verkligen inte jämföra dem med hundar. Så därför gör jag just det. För man kan lära sig simma genom att magplaska ner i en vattenlös bassäng. Jag har sett det på Youtube

Min bil heter Casper, han är rätt tjatig. Blink, blink: Utför oljebyte. Piiiip: Dags för service. Han är inte avancerad bara tjatig. Men jag gillar honom och att han tar ansvar för sitt eget välmående. Sån är han, min Casper. Jag skulle då aldrig klara av att hålla honom vid liv utan hans insats. Serviceboken har bilmecken lärt mig vikten av. Men var är mina hundars servicebok? Jag kanske borde ringa min veterinär och fråga. På hemnumret. Klockan 21:15. För prompt känns ärendet EXTREMT viktigt.

Kvartalsmässig pruttkontroll

Vi bör syssla med hundservice. Inte bara veterinärbesök vid behov, det är sjukvård. Jag tänker mer på förebyggande hälsovård, kontroller och justeringar. Vi behöver lyssna noga för att höra om en ryggkota ropar efter en kiropraktor. Vi kan själv scanna öron, öga, nos. Päls och andedräkt säger mycket om en hunds välmående. Vi kan behöva ta hjälp med rörelseanalysen, lokalisering av muskelanspänningar för att kunna serva hundens rörelseapparatur. Proaktiv hundservice för att slippa veterinären.

Mönsterdjup i trampdynor borde mätas, sliter hunden trampdynorna ojämnt säger det en del om hur jycken belastar. Själv är jag noga med att testa inbromsningsfunktion vid ”stanna”kommando då och då, en livförsäkring kring trafik och ilskna jättekatter. Startmotorns prestanda mäter jag bäst genom att öppna kylskåpsdörren, även ett eminent hörseltest. Tutan kontrollerar jag genom att knacka i väggar och ropar ”Hej!” -VOFF, VOFF, VOFF! check. Frallor kanske borde få avgassystemet kalibrerat kvartalsmässigt.  Sådana här saker kan vara viktiga. Vad vet jag.

Hund som sitter på marken)

Slaka koppel och hjärngympa

Mina hundar är min familj men även mina kollegor, friskvårdsförmån ingår i deras arbetsavtal. De går till fysioterapeut för rörelseanalys och massage då och då. De tankas med förstklassigt bränsle för att säkerställa hållbar prestanda och optimal prestation. Jag masserar dem efter hög fysisk belastning eller vid stelhet. De är tränade att gå i slakt koppel då dragande skapar felbelastning. Och vi skyr illasittande selar som hämmar bogrörelser och kortar framsteg. Tuggben ges dagligen av tandvårdsskäl.

Hund som äter på ett ben)

Päls- och klovård, gedigen motion och daglig lek är viktigt för oss. Mentalaktivering är en avgörande del i vårt motorblock. För att inte tala om vila och återhämtning. Alla behöver ladda batterierna, hybrider eller ej. Och jag erkänner, jag är en bajskollarnörd. Jag vill veta hur de mår i magen. Jag kan eventuellt behöva sluta med det. För det är lite creepy.

Riverdance och rabies – så utövar jag proaktiv hundservice

Få saker betalar jag för med önskan att aldrig behöva använda. Hundförsäkringen är en sådan. Den ska bara finnas där, ifall att. Som bilbälte, krockkudde och ABS-bromsar. Utöver ovanstående brukar jag även:

Facebook

Instagram