Sök på Svedea.se

En golden retriver leker

Golden retriever

Golden retriever är intelligent, vänlig och en av världens populäraste hundraser – inte minst bland barnfamiljer. Svedeas hundförsäkring är som gjord för golden och tål att jämföras.

Försäkra golden retriever

Svedeas hundförsäkring passar utmärkt för en aktiv och frisk hundras som golden retriever. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och du har tillgång till veterinärvårdsbesök hos FirstVet utan extra kostnad. Jämför oss gärna.

Om golden retriever

Golden retriever härstammar från Storbritannien och avlades fram på 1800-talet för att användas i jakt på fågel och småvilt. Den tillhör rasgrupp 8: Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar. Att rasen blivit så populär är lätt att förstå tack vare sitt vänliga temperament, sin intelligens och att den trivs bra med människor. Dessutom är den i allmänhet frisk och sund.

Golden retrievers storlek och utseende

En golden retriever ska vara symmetriskt byggd och kraftfull i sitt uttryck. Pälsen är ofta vågig och värmeisolerande i olika nyanser av guld, gult och gräddfärg med en tät och vattenavvisande underull. Mankhöjd för tikar är 51–56 cm och hanar 56–61 cm. En golden väger mellan 25 och 35 kg och kan bli över 10 år.

Hälsa och skötsel

Golden retriever är framavlad för jakt och är som de flesta jakthundar friska. Sjukdomar som kan förekomma är höftleds- och armbågsledsdysplasi samt ögonsjukdomen PRA. Pälsen är ganska lätt att sköta och golden älskar vatten, även smutsigt... Den är lätt att uppfostra och betraktas som lydig men behöver mycket motion.

Källa: SKK

Facebook

Instagram