Sök på Svedea.se

En beagle som sitter på en kulle och tittar ut över berg

Beagle

Beagle är en barnkär, vänlig hund som sällan kommer i konflikt med andra hundar. Den är intelligent, stabil, aktiv, uthållig och målmedveten. Svedeas hundförsäkring är speciellt framtagen för att skydda älsklingar som dessa och tål dessutom att jämföras.

Försäkra beagle

Svedeas hundförsäkring passar utmärkt för en intelligent och aktiv hundras som beagle. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och du har tillgång till veterinärvårdsbesök hos FirstVet utan extra kostnad. Jämför oss gärna.

Om beagle

Beagleln är en drevhund som ursprungligen fötts upp för att döda kanin och hare. Rasen har funnits sedan 1400-talet och England anses vara rasens ursprungsland. Beaglen har två kusiner, harrier och foxhound, och de har alla har traditionellt använts till drevjakt. Namnet ”beagle” härstammar från det franska ordet "begles" som betyder "gaphals" i och med hundens tendens att skälla i flock. 1953 bildades Svenska Beagleklubben.

Beagelns storlek och utseende

Beageln är en liten men modig hund med en kompakt och atletisk kropp. Den korta, tjocka pälsen är vädertålig och finns i ett flera färger och mönster. En genomsnittlig beagle är ca 30-40 cm hög i manken och väger ca 10 kg.

Hälsa och skötsel

Beagle är generellt en frisk ras, men kan drabbas av och aseptisk meningit och höftledsdysplasi. Detta är dock uppmärksammat vid avel. Pälsen behöver borstas en veckovis. Beaglar älskar dock att rulla sig där det luktar illa, men den är enkel att bada. Kolla gärna öronen regelbundet så de är rena och fria från infektioner.

Källa: SKK

Facebook

Instagram