Sök på Svedea.se

Australian Shepherd som står på en sommaräng

Australian shepherd

Australian shepherd är en vallhund, ursprungligen uppfödd för att valla tamboskap men passar också bra som familjehund. Den kräver dock träning, fysisk och mental stimulering för att må bra. Svedeas hundförsäkring är framtagen för att skydda energiknippen som dessa och tål att jämföras.

Försäkra australian shepherd

Svedeas hundförsäkring passar utmärkt för en pigg och aktiv hundras som australian shepherd. Försäkringen gäller hela hundens liv, ersättning för medicin ingår alltid och du har tillgång till veterinärvårdsbesök hos FirstVet utan extra kostnad. Jämför oss gärna.

Om australian shepherd

Trots sitt namn är rasen faktiskt amerikansk. En teori kring detta är att ordet "Australian" kommer från att fåren som de först arbetade med var importerade från Australien. Andra tror att hundarna först invandrade till Australien och sedan till USA i slutet av 1800-talet. 1957 etablerades en rasklubb i USA. Den har ett jämnt humör, är vänlig och lättlärd men kan samtidigt ha vaktinstinkter. Den kan vara något reserverad mot obekanta personer, men är inte skygg eller aggressiv. Australian shepherd är en intelligent, mångsidig och lyhörd hund.

Australian shepherd storlek och utseende

Australian shepherd är en robust och muskulös hund. Den väger 19–29 kg och har en mankhöjd på mellan 46–58 cm beroende på kön. Pälsen är svart, blå- eller rödmelerad eller röd, med eller utan mellanbruna inslag.

Hälsa och skötsel

Australian shepherd är en frisk ras, men kan trots det drabbas ibland av ärftliga ögonsjukdomar och höftledsdysplasi. Hunden behöver minst två timmars motion varje dag och gillar att utmanas både fysiskt och psykiskt. Pälsen är medellång med underull. Den har långa hår på bakbenen och en man. Det är bra att borsta hunden två eller tre gånger i veckan och oftare när den fäller.

Källa: SKK

Facebook

Instagram