Våra försäkringar
Om företagsförsäkring
Vårt småföretagarstipendium delas varje år ut till småföretagare som alla förenas av passionen för sin verksamhet. Bland tre finalister utses årets stipendiat.
När Blerim Rrahmani var liten hade hans familj inte möjlighet att köpa en cykel åt honom. Redan då föddes drömmen om att en dag kunna hjälpa andra i samma situation och en beslutsamhet om att inget barn ska behöva känna så som han gjorde väcktes till liv.
Sedan 2019 äger och driver han Cykelvård i Laholm. Återvinning av cyklar utgör kärnan i verksamheten där begagnade cyklar köps in, rustas upp och får nytt liv innan de säljs vidare. Visionen och affärsidén är att alla ska ha råd med en cykel, oavsett vilket liv man lever.
Läs mer om Cykelvård i Laholm
Under Jessica Lönnqvists föräldraledighet bestämde hon sig för att byta karriär. Hon ville arbeta med människors hälsa. Hon utbildade sig till personlig tränare, kostrådgivare, hälsokonsult och medicinsk tränare och blev snabbt erbjuden anställning på en stor träningskedja. Kort därefter valde hon att starta eget och börja med personlig träning online.
I dag driver hon ReShape – en träningsbox med fokus på funktionell träning med inslag av gamification. Konceptet bygger på sport, lek och träning, och grundar sig i insikterna kring känslan av osäkerhet i hur det fungerar på gym, enformigheten och behovet av eller längtan efter träningspartners. Nu tränar sju olika grupper på träningsboxen och varje grupp har tre fasta träningsdagar i veckan – alltid samma tid och med samma personer.
Läs mer om ReShape
År 2018 bestämde sig Olof Guldbrandsson Kolthoff för att starta eget företag inom hållbarhet, natur och innovation – tre områden som han alltid varit intresserad av. I dag, drygt fyra år senare, har han lyckats bygga upp ett företag med huvudinriktning på vertikal året-runt-odling av grönsaker för restauranger och dagligvaruhandeln.
Olof har även tagit fram ett nytt odlingskoncept för skolmiljö. Att integrera odlingen hos skolelever har flera bevisade positiva effekter, bland annat en ökad vilja att äta grönt, större respekt för mat och minskat svinn. Det fungerar både som ett pedagogiskt verktyg och ökar skolans självförsörjningsgrad av grödor på sikt.
Läs mer om Allgreen Hydrofarming