Sök på Svedea.se

En kvinna i arbetskläder leende håller en bukett blommor framför en grön bakgrund

ReShape utsedd finalist

Med företaget ReShape är 2022 års andra finalist i Småföretagarstipendiet fullt fokuserad på människors välmående. Konceptet bygger på sport, lek och funktionell träning med inslag av gamification. Jessica Lönnqvist vill göra skillnad och förbättra människors hälsa.

När Jessica Lönnqvist var föräldraledig bestämde hon sig för att byta karriär. Hon ville arbeta med människors hälsa. Sagt och gjort, hon utbildade sig till personlig tränare, kostrådgivare, hälsokonsult och medicinsk tränare och blev snabbt erbjuden anställning på en stor träningskedja.

– Där kände jag hyfsat omgående att jag inte fick tillräckligt med tid med varje kund, så jag valde i stället att starta eget företag och börja med personlig träning online. Efter ett år hade jag fått flera kunder som jag träffade fysiskt för att träna ute eller hemma hos dem.

Till slut började jag leta lokal och genomförde en noggrann kundundersökning om varför många väljer att inte gå till gymmet. Resultatet blev ReShape, en träningsbox med fokus på funktionell träning med inslag av gamification.

ReShape – att träna i grupp mot andra grupper

Konceptet grundar sig i insikterna kring känslan av osäkerhet i hur det fungerar på gym, enformigheten och behovet av eller längtan efter träningspartners. I dag tränar sju olika grupper på träningsboxen och varje grupp har tre fasta träningsdagar i veckan – alltid samma tid och med samma personer. På så sätt känner sig alla trygga, de peppar varandra och känner till varandras träningsnivåer eller begränsningar.

– Vi blandar funktionell träning, tävlingar, frågesport med mera, alltid anpassat så att alla kan vara med. Alla kör samma pass i sin takt och modifierar en övning om man av olika anledningar inte kan eller vill göra den.

Vi har även öppet gym för de som bara vill komma och träna själva, barngrupper, personlig träning, kostrådgivning och mammaträning. Dessutom är vi huvudsponsor för Nynäshamns IF som vi fystränar.

ReShape genomför också specifika träningsinitiativ och anordnade nyligen ReShape Color Run ­­– ett kostnadsfritt löpevenemang med syfte att förena folkfest och rörelseglädje. Ett event för alla, men kanske framför allt för de föräldrar som inte har råd att låta sina barn vara med på dyra evenemang. Med hjälp från lokala aktörer blev eventet verklighet.

För människors hälsa

ReShapes syn på träning har förändrat livet för många som tidigare inte tyckt om att träna eller inte trott att de skulle klara av det. Många av Jessicas kunder har blivit piggare, starkare, fått bättre självförtroende, gått ner i vikt och stärkt kroppen. De har framför allt hittat en fantastisk vänskap och gemenskap i sin grupp.

– Jag driver träningsboxen ReShape helt själv och gör allt från gruppträningspass, personlig träning, kostrådgivning och fysträning till marknadsföring, ekonomi, inköp och städning. Allt gör jag på egen hand så det blir ofta långa dagar, men det har också lönat sig på många olika sätt.

Förra året kom vi till final i Fitnessfestivalens utmärkelse Guldhjärtat i kategorin ”Årets box”. Även i år är vi nominerade. Jag själv har dessutom blivit nominerad till årets PT två år i rad. Jag älskar mitt arbete och det är alltid lika fantastiskt att få se glädjen som träningen ger alla medlemmar.

ReShape är den andra utsedda finalisten i 2022 års upplaga av Svedeas stipendium för småföretagare, med chans att tilldelas en stipendiesumma om 100 000 kronor. Bland tre finalister utses årets stipendiat senast 31 januari 2023. 

Mer om Småföretagarstipendiet

Facebook

Instagram