Sök på Svedea.se

En man sitter på ett café och jobbar på sin dator.

Nu finns ditt företag – men vad ska det heta?

Att välja företagsnamn kan vara svårare än att välja namn på sitt barn. Ibland är det dessutom många som vill vara med och tycka om det nya företagsnamnet. Att döpa ett företag kan alltså upplevas som mer komplicerat än man tror.

Vad får företaget heta?

När du väl hittat ett bra företagsnamn är det inte säkert att det godkänns av Bolagsverket. Över hälften av alla de 90.000 ansökningar de får in varje år blir inte godkända eftersom de antingen är upptagna eller kan förväxlas med andra namn.

Mer om hur du registrerar och skyddar ditt bolag och dina idéer

Hur ska jag hitta rätt namn?

Vägen mot det perfekta namnet kan bli lättare om du gör det tydligt för dig själv vad ditt företag erbjuder och inom vilken nisch. Det är alltid bra om namnet på något sätt antyder vilken verksamhet det handlar om.

Har du kommit på flera alternativ, så kan du även gå in på bolagsverket. De har en checklista på sin webbplats och kan också ge tips om hur du kan öka chansen att få ditt namnförslag registrerat. Det finns också inspiration att hämta på en rad olika namnsajter som kan hjälpa dig.

Behöver du inspiration?

De flesta företag som söker ett namn försöker hitta ett alternativ som känns spännande och seriöst. Men så tänker inte alla. Här är ett litet axplock ur företag som valt sina företagsnamn med humor!

Dags att försäkra företaget?

Ange dina uppgifter nedan och börja räkna.

Organisationsnummer

Facebook

Instagram