Sök på Svedea.se

Man på snöskoter

Köpa begagnad snöskoter

Att köpa en ny snöskoter är stort, men kan samtidigt bli en dyr affär. Därför kan det även vara klokt att titta på begagnade modeller. Det går faktiskt att hitta skotrar som är i bra skick för ett betydligt lägre pris om du vet var du ska leta. Vi tipsar om vad du bär tänka på.

Detaljerna kan avgöra

Ett vanligt scenario när folk letar efter begagnade skotrar är att de tittar på skoterns ålder, körsträckan i mil och motorvolymen. Men det är lätt att glömma att det, beroende på hur skotern använts, kan finnas slitageskador som inte syns vid första anblick. Det viktigaste du bör kontrollera är chassit. Motor- och variatorfel går ofta att åtgärda, men ett buckligt eller skadat chassi är däremot väldigt svårt och kostsamt att laga eller byta. Kolla även så stötdämpare fungerar och att framvagnen inte glappar eller är skadad. Det är också viktigt att du tittar på mattan för att kunna avgöra om den är sliten eller trasig. Är du en förstagångsköpare kan du även leta efter recensioner och tester av snöskotrar på nätet. De kan hjälpa dig att få en uppfattning om vilken eller vilka modeller som passar dig bäst.

Var hittar man begagnade skotrar?

I grunden fungerar det ungefär som när man köper bil. Du kan antingen köpa en privat via olika köp och sälj-sajter eller vända dig till en skoterhandlare som även säljer begagnat. Tryggheten med att köpa från en handlare är att skotrarna då ofta är genomgångna och i vissa fall medföljer även en begagnat-garanti. Köper du från en privatperson så följer inte samma trygghet med det billiga priset, så håll ögonen öppna efter eventuella fel, förslitningar och skador – och provkör innan du bestämmer dig.

Se pris och köp skoterförsäkring

Ditt personnummer

Försäkra dig efter köpet

Oavsett om du köper en ny eller begagnad snöskoter så kan oturen slå till när du minst anar det. Då kan rätt skoterförsäkring göra en viktig skillnad. Vi rekommenderar dig alltså att teckna en snöskoterförsäkring så fort du köpt din skoter – och vi har ett riktigt bra alternativ!

Upptäck mer inom snöskoter

Facebook

Instagram