Att köpa snöskoter

Funderar du på att köpa en snöskoter? Då finns det en del saker som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig. Först och främst måste du tänka igenom vad du är ute efter, vilka krav, behov och önskemål du har. Dessutom är det smart att fundera kring hur mycket pengar du är villig att lägga ut på skotern. När du bestämt dig blir det lättare att hitta en skoter som passar dina behov.

Att köpa snöskoter

Din första snöskoter?

Är du en ovan förare som aldrig ägt en skoter bör du välja en lättmanövrerad modell som inte väger för mycket. Tänk också på att det finns olika motorstorlekar att ta hänsyn till. En mindre effektstark skoter är i regel enklare att hantera om man är nybörjare. Självklart behöver du också rätt förarbehörighet, läs mer här.

Hur ska du använda skotern?

Att välja snöskoter beror bl a på vad du ska använda den till. Det finns flera typer av modeller och motorstorlekar för olika ändamål, som skotrar helt anpassade för lössnöåkning, ledåkning eller arbete. Tekniken går dock snabbt framåt, så kontakta gärna en handlare för mer information.

Ska du köpa ny skoter?

En fabriksny snöskoter lockar naturligtvis. Du kan få precis vad du önskar med den utrustningen och tillbehören du vill ha. Med en ny skoter får du även garantier och en ökad trygghet när du köper genom en auktoriserad handlare.

Ska du köpa begagnad skoter?

En begagnad snöskoter är betydligt billigare i inköp och har en mindre värdeminskning. Självklart får du inte en fabriksny maskin, men även begagnade snöskotrar kan ha tagits om hand väl och kan vara i jättefint skick. En begagnad skoter behöver med andra ord inte innebära ett sämre köp. Hittar du en pärla så undersök den ordentligt och fråga om servicehistorik. Här kan du läsa mer om att köpa begagnat. 

Ska du köpa skoter av handlare?

Att köpa hos en handlare är tryggast. De är proffs som verkligen behärskar alla aspekter av skoterägande. Ett köp via skoterhandlare innebär också att konsumentköplagen gäller.

Ska du köpa skoter privat?

Vid köp av en privatperson ställs lite större krav på dig. Här gäller köplagen som ger dig sämre skydd jämfört med om du köper hos en handlare. Samtidigt finns chans att göra ett riktigt bra köp.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.