Sök på Svedea.se

2020-12-09

Svedeas ledbidrag går till 139 skoterklubbar

Välmående skoterklubbar med välskötta leder gynnar både medlemmar och skoterlivet i stort. Det är bakgrunden till att Svedea 2012 inrättade Skoterfonden. Av den totala summan på 1 miljon kr som Svedea avsätter årligen, delas nu 750 000 kr ut till 139 klubbar för att hålla 2 089 mil skoterleder i toppskick.

Skoterfonden består av två delar – projektbidrag och ledbidrag – som båda syftar till att främja svenskt skoterliv. Med ledbidraget vill Svedea att fler ska kunna njuta av säkra leder, härliga skoterturer och fina utflyktsmål.

– På Svedea älskar vi skoterlivet och vi vet också hur mycket obetalt arbete som klubbarna lägger ner för att underhålla lederna och hålla dem säkra. Skoterfonden är vårt sätt att säga "tack för allt jobb ni gör för oss skoteråkare", säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för skoterförsäkringar på Svedea.

139 skoterklubbar och 2 089 mil led

Under ansökningsperioden 1–30 november sökte 139 klubbar bidrag för sammanlagt 2 089 mil skoterled. För att få lite perspektiv motsvarar den sträckan hela Sveriges längd från norr till söder 13 gånger.

– Vi hade nog förväntat oss ett stort intresse, klubbarna är glada för all stöttning de kan få. Men 139 klubbar och över två tusen mil skoterled, det hade vi inte riktigt räknat med. Det understryker bara hur välkommet det är med ekonomisk stöttning för drivmedel och annat som behövs för att underhålla skoterlederna, säger Fredrik Lilliehöök.

Skoterklubbar som får ledbidrag

Vilka klubbar som får ledbidrag ur Skoterfonden 2020 kan du läsa här.

För mer information kontakta:

Fredrik Lilliehöök

Produktchef snöskoter- och ATV-försäkring

0696-170 42 fredrik.lilliehook@svedea.se

Facebook

Instagram