Sök på Svedea.se

Nu kan skoterklubbar söka Skoterfondens ledbidrag från Svedea.

Nu kan skoterklubbar söka Skoterfondens ledbidrag från Svedea.

2023-11-01

Svedea stöder skoterlivet med 750 000 kronor

Med Skoterfonden vill Svedea stötta landets skoterklubbar och uppmärksamma deras medlemmars betydelse för svenskt skoterliv. Nu väntar 750 000 kronor på att fördelas till sökande klubbar för underhåll av skoterleder!

Svedea instiftade Skoterfonden 2012 med syftet att stötta allt arbete klubbarna gör ideellt för att alla skoterälskare ska få fina och säkra leder att köra på. Från och med 1 november kan skoterklubbarna söka bidrag som kompensation för den tid och kraft som läggs på att sladda svenska skoterleder.

– Som skoteråkare är det fantastiskt att ge sig ut på välpreparerade leder och man tar dem lätt för givet. Men på Svedea vet vi vilka eldsjälar som krävs för att hålla liv i Skotersverige. Det är för dem vi nu för elfte året i rad öppnar för möjligheten att söka ledbidrag, säger Andreas Stormfjäll, affärsansvarig för snöskoter på Svedea.

Skoterfondens ledbidrag

Alla skoterklubbar som är anslutna till Svedea kan ansöka om ledbidrag. Bidragets storlek står i förhållande till det antal mil skoterled klubben underhåller samt hur många klubbar som ansöker. Ansökningsperioden gäller till och med 30 november 2023.

Mer information och ansökan finns på svedea.se/ledbidraget.

Fakta om Skoterfonden

Skoterfonden omfattar totalt en miljon kronor och består av två delar – ledbidrag och projektbidrag. Ledbidraget om 750 000 kronor avser underhåll av skoterleder och projektbidraget om 250 000 kronor avser projekt som till exempel uppförande av rast- och grillstuga, uppsättning av ledkryss, inköp av en ny ledskoter, hjärtstartare och annan säkerhetsutrustning. Skoterfondens projektbidrag öppnas för ansökningar under februari 2024.

Mer information finns på Skoterfonden.

För mer information kontakta:

Andreas Stormfjäll

Affärsansvarig snöskoter och ATV

070-382 85 45 andreas.stormfjall@svedea.se

Facebook

Instagram