Sök på Svedea.se

2021-09-01

Svedea premierar småföretagares nytänkande

Förra året lanserade Svedea Småföretagarstipendiet för att stötta företagare i det utsatta läge många hamnade i till följd av pandemin. I år vänder sig stipendiet till de företag som lyckats utveckla sin verksamhet positivt, trots coronakrisen.

Pandemin har påverkat oss alla under snart två år och bland de mest utsatta är småföretagarna. Många har tvingats lägga ner verksamheten, andra kämpar fortfarande för sin överlevnad. Men det finns även de som lyckats anpassa sig och rent av kan se en positiv utveckling. Dessa företag vill Svedea uppmärksamma och uppmuntra med Småföretagar­stipendiet under hösten.

– Många småföretagare har haft en stentuff period sedan pandemin slog till och en del har tyvärr fått kasta in handduken för gott. Förra året använde vi Småföretagar­stipendiet för att stötta dessa utsatta företag. Men vi såg också vilken fantastisk kämpaglöd och förmåga att tänka nytt det fanns bland småföretagarna, och det är den typ av initiativ vi vill uppmuntra i år, säger Jonas Nilsson, chef direktaffär företag.

Exempel på idéer och nytänkande kan vara att:

  • byta eller bredda sin marknad
  • skruva på affärsidén
  • använda ny teknik
  • på andra sätt utveckla sin verksamhet i en framgångsrik riktning.

Småföretagarna är viktiga!

Landets småföretagare står för hälften av alla arbetstillfällen på den privata arbetsmarknaden och är livsviktiga för den svenska ekonomin. 

– Vi tror verkligen på våra företagare och vill med Småföretagar­stipendiet visa det också. Förutom att vi under hösten kommer att utse fyra småföretag som får dela på 100 000 kr hoppas vi att dessa kan tjäna som inspiration för andra företagare. Vi vet att det bubblar av kloka idéer som bara väntar på att förverkligas för företagens bästa, avslutar Jonas Nilsson.

Småföretagarstipendiet 2021

2021 års stipendium på totalt 100 000 kr delas ut till fyra företag som visat stor uppfinningsrikedom under coronakrisen och som trots ett utsatt läge lyckats vända motgång till medgång. Stipendiet delas ut om 25 000 kr styck i fyra etapper mellan september och december.

Ansökan till Småföretagarstipendiet 2021.

För mer information kontakta:

Jonas Nilsson

Chef direktaffär företag

070-618 33 36 jonas.nilsson@svedea.se

Facebook

Instagram