Sök på Svedea.se

2021-03-11

Svedea: Ökat intresse för att köpa mc i år!

Svedeas färska kundundersökning Mc-kollen visar att drygt 11 % av mc-ägarna planerar att köpa ny eller begagnad motorcykel det närmaste året. Det är en markant ökning jämfört med föregående års undersökning.

Många företag har det kämpigt till följd av coronapandemin, men några som har skäl att glädjas är mc-handlarna. Att intresset för köp av ny eller begagnad motorcykel är stort framgår av Svedeas senaste undersökning bland sina mc-kunder.

– Bland våra kunder uppger drygt 11 % att de planerar att köpa en ny eller begagnad hoj. Andelen som svarar att de planerar att köpa en fabriksny mc är nästan 20 % högre jämfört med förra årets undersökning. Det som lockar mest är att byta till en annan typ av mc, det svarar drygt fyra av tio, säger Stefan Karlsson, produktchef mc-försäkring på Svedea. 

Två av tre föredrar mc-handeln

I undersökningen ställs även frågan om man föredrar att köpa mc hos en handlare eller privat – två av tre föredrar mc-handlare. Det kunderna framförallt värdesätter vid köp hos handlare är garantier, men även rådgivning och hjälp med tillbehör är uppskattat. 

– Resultatet som Svedeas undersökning visar stämmer väl med de signaler vi får från handeln och de prognoser vi själva gjort. Det är naturligtvis glädjande att vår bransch står stark, särskilt under de speciella förutsättningar som råder. Så vi ser verkligen fram mot säsongen, säger Niklas Kristoffersson, vd för Moped- och Motorcykelbranschen (McRF).

Fakta om Mc-kollen

Undersökningen genomfördes under februari genom att bjuda in Svedeas mc-kunder via mejl till en enkät. Drygt 17 700 kunder svarade. Dessa motsvarar i ålder och kön den fördelning som SMC (Sveriges MotorCyklister) redovisar för Sveriges mc-ägare.

Mc-kollen 2021 finns att ladda ner här.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Produktchef mc-försäkring

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram