Sök på Svedea.se

2019-11-21

Svedea: Mc-stipendiet 2020 är öppet för nya sökande!

Svedea – som nu är störst på mc – fortsätter att uppmuntra alla som längtar efter körkort för mc. För nionde året i rad öppnar nu Svedea möjligheten att ansöka om Mc-stipendiet – en kostnadsfri intensivutbildning som genomförs för sex personer under våren 2020.

Många drömmer om mc-kort och att kunna ta hojen på utflykter och semestrar. Men ofta saknas tillfälle eller ekonomi för att kunna göra slag i saken. Här vill Svedea göra en insats och instiftade 2012 Mc-stipendiet, som har genomförts varje år sedan dess.

– Vi vill ge något tillbaka till de branscher vi är verksamma inom och Mc-stipendiet är ett av flera exempel. Om vi kan bidra lite till att fler får upptäcka glädjen och frihetskänslan med att åka hoj blir vi nöjda, säger Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

Intresset för Mc-stipendiet är stort och varje år strömmar ett par tusen ansökningar in. Det blir ett omfattande men inspirerande jobb för juryn att utse de tio finalister som i sista steget blir djupintervjuade. Efter intervjuerna utses slutligen de sex stipendiaterna som får gå utbildningen hos BA Trafikskola i Jönköping.

– Jag vill också tillägga att Mc-stipendiet är så mycket mer än bara teori och övningskörning. Det är alltid lika roligt att höra om sammanhållningen och vänskapen som växer fram mellan stipendiaterna. De stöttar och hjälper varandra och blir nära vänner, säger Stefan Karlsson.

Fakta Mc-stipendiet 2020

  • Vänder sig till alla som är över 20 år och haft svenskt bilkörkort i minst två år
  • Ansökningsperiod fram till 31 januari 2020
  • Omfattar kostnadsfri intensivutbildning för sex personer
  • Samarbetspartner BA Trafikskola i Jönköping
  • Genomförs i två omgångar, 8–10 maj och 20–25 maj 2020

Mer information och ansökan finns på Svedea.se.

SKI

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Produktchef mc-försäkring

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram