Sök på Svedea.se

2023-02-02

Svedea delar ut 250 000 kronor till skoterklubbar

Skoterfonden instiftades av Svedea 2012 för att stötta skoterklubbar och deras medlemmar. Nu öppnas möjligheten för klubbarna att ansöka om bidrag till olika projekt som främjar skoterlivet.

Skoterfonden består av två delar, ett ledbidrag och ett projektbidrag. Nu är det dags för projektbidraget som kan sökas för till exempel klubbstugor, rastplatser, bidrag till ny klubbskoter och mycket annat.

– Jag är själv inbiten skoteråkare och njuter fullt ut av att ta del av välpreparerade leder, fina rastplatser och ombonade värmestugor. Samtidigt vet jag vilket arbete som krävs av klubbarna och deras medlemmar för att hålla Skotersverige i gång. Inte minst ur ett säkerhetsperspektiv, säger Andreas Stormfjäll, ansvarig för snöskoterförsäkring på Svedea.

En ny ledskoter, bygge eller renovering av en raststuga, en säker bro, ny sladd, grillkåta och så vidare. Listan på tänkbara projekt kan göras lång. En enskild klubb kan söka upp till 75 000 kronor till ett projekt som ligger dem varmt om hjärtat och gynnar klubbverksamheten. 

– Svedea är mitt i skoterbranschen och vi tycker att det känns självklart att bidra till ett levande skoterliv. Nu hoppas vi att riktigt många klubbar hör av sig med spännande projekt och motiveringar, säger Andreas Stormfjäll.

Fakta Skoterfonden

Totalt är Skoterfonden på 1 000 000 kronor – ett ledbidrag på 750 000 kronor som redan fördelats mellan 183 klubbar och ett projektbidrag på 250 000 kronor. Skoterklubbar kan ansöka om projektbidrag fram till 28 februari 2023. Vilka klubbar som får ta del av Skoterfondens projektbidrag offentliggörs senast 31 mars.

Ansökan om projektbidrag ur Skoterfonden görs här.

För mer information kontakta:

Andreas Stormfjäll

Affärsansvarig snöskoter och ATV

070-382 85 45 andreas.stormfjall@svedea.se

Facebook

Instagram