Sök på Svedea.se

2022-02-02

Skoterfonden delar ut 250 000 kronor!

Svedea instiftade Skoterfonden 2012 för att stötta svenska skoterklubbar och det frivilliga arbete som läggs ner för landets skoterälskare. Nu är tiden inne att söka om bidrag till olika projekt som främjar skoterlivet.

Skoterfonden delar varje år ut 1 000 000 kronor till landets skoterklubbar. Fonden består av två delar. Dels ett ledbidrag på 750 000 kronor, dels projektbidraget på 250 000 kronor. Aktuellt just nu är projektbidraget som kan sökas fram till 28 februari.

– Det tål att upprepas, skoterklubbarna gör ett magiskt jobb för hela skoterkollektivet. Utan deras enträgna slit med begränsade resurser skulle inte alla skoterälskare att få njuta av säker skoteråkning i fantastisk natur, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för snöskoter på Svedea.

Skoterfondens projektbidrag kan sökas för allt som berikar skoterlivet. Informationstavlor, klubbstugor, rastplatser och ledbroar är några exempel. Förra året gick stipendiet bland annat till inköp av en transceiver checkpoint, hjärtstartare och en begagnad klubbskoter. 

– Vi vill ta ansvar för de branscher vi är verksamma inom. Därför känns det självklart för oss att stötta klubbarna med Skoterfonden. Nu ska det bli spännande att se vilka typer av projekt årets ansökningar kommer att innehålla, säger Stefan Karlsson.

Fakta Skoterfondens projektbidrag

Skoterklubbar kan ansöka om bidrag fram till 28 februari 2022. Totalbeloppet är 250 000 kronor och maxbeloppet som varje klubb kan ansöka om är 75 000 kronor. Vilka klubbar som får ta del av Skoterfonden offentliggörs senast 31 mars.

Ansökan om bidrag ur Skoterfonden görs här.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Affärsansvarig snöskoter, atv och mc

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram