Sju skoterklubbar får 250 000 kronor!

Nu har Svedeas jury utsett vilka klubbar som får bidrag för olika projekt som främjar ett levande skoterliv. Stort tack till alla skoterklubbar som ansökt 2021!

2021 års projektbidrag

Vi fick en bit över hundra ansökningar och vet att behovet av ekonomisk stöttning är stort. Till slut enades juryn om följande projekt som i samtliga fall var välmotiverade, genomtänkta och kommer oss skoterälskare till godo. Vi säger grattis till:

  • Gäddträsk Intresseförening får 40 000 kr till en ny grillstuga.
  • Risbäcks Skoterklubb får 20 000 kr för att köpa in och montera upp en transceiver checkpoint.
  • Rättviks Skoterklubb får 25 000 kr för renovering av redan befintlig rastkoja.
  • Sammakko Fritids & Skoterförening får 30 000 kr för köp av utedass med torrtoalett och indragning av el till belysning och fläkt.
  • Skålans Snöskoterklubb får 75 000 kr till en ny skotersladd och en bättre begagnad klubbskoter.
  • Sollidens Skoterklubb får 15 000 kr till en hjärtstartare och ett tillhörande isolerat skåp i klubbstugan utrustat med solceller och batterier.
  • Vinterstadens Skoter & Fritidsförening får 45 000 kr till upprustning av klubbens garage.

Fick din klubb inget projektbidrag i år kommer en ny chans, preliminärt under februari 2022. Glöm inte att din klubb även kan söka ledbidrag framåt höstkanten. Här kan du läsa mer om Skoterfondens ledbidrag.

Projektbidraget

Det finns alltid någonting i och kring en skoterklubb som saknas eller behöver en ansiktslyftning. Därför har vi ett sammanlagt bidragsbelopp på 250 000 kr som anslutna klubbar kan ansöka om bidrag ur. Varje enskild klubb kan ansöka om upp till 75 000 kr som ska användas till ett projekt som gynnar er klubbverksamhet. Här kan du se tidigare projekt blivit verklighet genom ett projektbidrag.

Vad innebär Skoterfonden?

På Svedea älskar vi skoterlivet och vet hur mycket frivilligt arbete och energi som läggs ned för att utveckla det. Därför startade Svedea Skoterfonden. Sedan 2012 har vi på så sätt kunnat stötta svenskt skoterliv och i dag avsätter vi en miljon kronor per år för detta arbete.

Projektbidraget – en del av Skoterfonden

Projektbidraget är en del av Skoterfonden. Via det kan alla anslutna klubbar söka bidrag en gång per år till ett sammanlagt belopp om 250 000 kr per år. Varje enskild klubb kan ansöka om upp till 75 000 kr och projektbidraget skall gå till ett ändamål som gynnar klubben och medlemmarna. Dessutom kan alla anslutna klubbar ansöka om, och dela på vårt ledbidrag på 750 000 kr som vi avsätter för löpande underhåll av skoterleder.

 

Tillbaka till startsidan

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.