Sök på Svedea.se

Skåne är populärast bland Svedeas hojåkare följt av Södermanland och Småland.

Skåne är populärast bland Svedeas hojåkare följt av Södermanland och Småland.

2023-06-15

Skåne populärast bland hojåkare!

Varje år genomför Svedea Mc-kollen, en omfattande undersökning bland sina mc-kunder. En av årets frågor var vilket favoritlandskap man besökte 2022. Skåne var överlägset populärast med 15 % av rösterna.

Många hojåkare vittnar om att Skåne är idealiskt att besöka, med mängder av asfalterade vägar som slingrar sig fram i varierad terräng. Här väntar Österlens böljande kullar, slingrande asfalterade vägar, öppna landskap och ett pärlband av fina ställen i de nordvästra delarna. Att Skåne lockar visar Svedeas senaste undersökning Mc-kollen.

– Jag har själv åkt en hel del i Skåne och är inte förvånad att placeringen skulle vara framskjuten, men hade inte räknat med att avståndet till andraplatsen skulle vara så stort. De flesta som kör hoj älskar kurviga vägar, vackra vyer och idylliska ställen att pausa på. Allt det finns i överflöd i Skåne, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig mc på Svedea.

– Att ta sig bortom allfarvägarna ger möjlighet till många oupptäckta pärlor runt om i Skåne, alltifrån tidig vår och långt in på hösten finns spännande matupplevelser och en rik variation av upplevelser, säger Sara Brynskog, kommunikationschef på Visit Skåne AB.

10 i topp – hojåkarnas favoritlandskap

Frågan i Mc-kollen löd: Vilket var ditt favoritlandskap att besöka med hojen 2022? Siffrorna anger hur stor andel i procent som valt respektive landskap. 

  1. Skåne 15,0 
  2. Södermanland 8,0
  3. Småland 7,9
  4. Västergötland 7,8
  5. Dalarna 7, 4 
  6. Uppland 5,8 
  7. Bohuslän 5,7 
  8. Halland 4,7 
  9. Värmland 4,2 
  10. Dalsland 4,0

Svedeas undersökning Mc-kollen

Undersökningen skickades ut till 25 000 slumpartad utvalda mc-kunder i april 2023. Svarsfrekvensen var 14 % vilket motsvarar 3 555 respondenter. Hela listan över landskap finns i rapporten som även bjuder på en hel del andra intressanta svar. Mc-kollen finns här.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Affärsansvarig mc

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram