Sök på Svedea.se

2022-03-31

Sju skoterklubbar delar på 250 000 kronor från Svedea

Skoterfonden instiftades 2012 för att stötta landets skoterklubbar och främja skoterlivet i stort. Nu har en jury precis utsett 2022 års pristagare. Sju klubbar får dela på 250 000 kronor i projektbidrag.

För att underhålla rastplatser, värmestugor och grillstugor och säkerställa att skoterleder är i gott skick, krävs stora insatser från landets skoterklubbar. Klubbmedlemmar lägger varje år ner tiotusentals mantimmar av ideellt arbete för att ge alla skoterälskare en njutbar upplevelse. I år delar Svedea ut bidrag för tionde året i rad!

– Klubbarnas betydelse för svenskt skoterliv kan inte betonas nog. Man måste komma ihåg att klubbmedlemmarna lägger ner ofantligt mycket tid och får satsa en hel del egna pengar för resten av skoterkollektivet. Det tyder på en passion för skoter som vi vill uppmuntra med Skoterfonden, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig snöskoter på Svedea.

Här är skoterklubbarna som får bidrag ur Skoterfonden

Bland årets 121 ansökningar valde Svedea ut följande sju klubbar som får dela på 250 000 kronor:

  • Härnösands Skoterklubb tilldelas 39 000 kronor för att uppföra en grillkåta.
  • Jäckviks Skoterförening tilldelas 50 000 kr för att bygga säkra överfarter över två bäckar.
  • Kälarne Snöskoterklubb tilldelas 10 000 kr för att renovera broar för att öka säkerheten för skoteråkarna.
  • Marslidens Intresseförening tilldelas 35 000 kr för att bygga två broar och ett vindskydd på Marsfjällsleden.
  • Snöstjärnan Råneå Skoterklubb tilldelas 15 000 kr för att bygga ett nytt rastställe med eldstad efter att det gamla brunnit ned.
  • StorNaggens Skoterklubb tilldelas 51 000 kr för att bygga en efterlängtad värmestuga längs den populära skoterleden mellan Sundsvall och Vemdalen.
  • Älvdalens Snöskoterklubb tilldelas 50 000 kr för att köpa en ny ledsladd för ledunderhåll, då de hemmagjorda som nu används inte fungerar optimalt.

– Stort grattis till årets mottagare! Det ska bli spännande att se hur klubbarna förverkligar sina projekt. Vi vill även rikta ett tack till samtliga 121 skoterklubbar som ansökt i år och uppmuntra alla att fortsätta söka såväl ledbidrag som projektbidrag ur Skoterfonden, säger Stefan Karlsson.

Fakta om Skoterfonden

Skoterfonden instiftades av Svedea 2012 för att stötta landets skoterklubbar i deras arbete med att underhålla leder, bygga värmestugor och utveckla säkerheten för alla som älskar skoteråkning. Fonden omfattar totalt 1 miljon kronor fördelat på 750 000 kronor till ledbidrag och 250 000 kronor till projektbidrag.

Läs mer om Skoterfonden här.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Affärsansvarig snöskoter, atv och mc

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram