Svedea stöttar skoterklubbar med 750 000 kronor

Varje år lägger landets skoterklubbar ner tusentals timmar av obetalt arbete för att hålla leder säkra och tillgängliga för alla skoterälskare. Detta engagemang vill Svedea uppmärksamma och stötta genom att dela ut 750 000 kronor i form av bidrag ur Skoterfonden.

Skoterfonden instiftades 2012 för att stötta det arbete skoterklubbarna gör för att hålla hundratals mil skoterleder i topptrim. Utan sladdning, röjning och annat underhållsarbete som årligen hanteras av engagerade klubbmedlemmar hade vi inte kunnat njuta av härliga skoterturer och fina utflyktsmål.

– Utan skoterklubbarna skulle Snöskotersverige stanna, så enkelt är det. Vi vet vilket slit klubbmedlemmarna lägger ner, både i egen tid och slitage på privata skotrar. Som de skoterälskare vi själva är vill vi bidra till att så många som möjligt får njuta av välpreparerade och säkra skoterleder, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för snöskoter på Svedea.

Skoterfondens ledbidrag

Alla skoterklubbar som är anslutna till Svedea kan ansöka om ledbidraget, totalt 750 000 kronor. Hur mycket var och en får står i förhållande till det antal mil skoterled klubben underhåller samt hur många klubbar som ansöker om bidrag. Ansökningsperioden gäller november ut.

Ansökan för skoterklubbar finns här.

Fakta om Skoterfonden

Skoterfonden består av två delar, ledbidrag och projektbidrag, till ett sammanlagt värde om 1 000 000 kronor. Ledbidraget avser underhåll av skoterleder och projektbidraget avser projekt som till exempel uppförande av rast- och grillstuga, uppsättning av ledkryss, inköp av en ny ledskoter, hjärtstartare och annan säkerhetsutrustning. Mer information finns på Skoterfonden.se.

För mer information kontakta:

Stefan KarlssonAffärsansvarig snöskoter, atv och mc08-790 03 17stefan.karlsson@svedea.se

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.