Sök på Svedea.se

2018-01-25

Ny chans för blivande hojåkare!

För sjunde året i rad delar Svedea ut Mc-stipendiet som ger en kostnadsfri intensivkurs för mc-kort. Årets ansökningsperiod startar i samband med MC Mässan i Göteborg den 25 januari.

Ända sedan starten för sju år sedan har Mc-stipendiet väckt stort intresse bland blivande hojåkare. Hittills har stipendiet hjälpt drygt 30 personer ut på vägarna och nu finns återigen möjligheten att söka stipendiet som ger en kostnadsfri intensivkurs för mc-kort. 

– Vi vill att fler ska få uppleva glädjen på två hjul. Det är en fantastisk känsla och det märks att det finns många som vill ta mc-kort men kanske inte har möjlighet på egen hand. Då känns det bra att kunna hjälpa till. Sedan är stipendiet även ett sätt för oss att bidra till återväxten av mc-förare och på så sätt stötta mc-branschen, säger Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

– Lyckan var total över att få denna unika möjlighet. Svedea och BA trafikskola har förändrat inte bara mitt utan alla stipendiaternas liv för alltid. Fantastiska lärare och riktigt, riktigt bra mc-åkning, säger Sofia Stamborg, mc-stipendiat 2017.

Mc-stipendiet kommer att delas ut till sex personer och för att söka stipendiet krävs att man har baskunskaper i mc-körning och har haft körkort för bil i minst två år. Intensivkursen genomförs i samarbete med BA Trafikskola i Jönköping och kommer att ske under två veckoslut, 18–20 maj och
1–7 juni 2018.

Ansökan kan göras på svedea.se/mc-stipendiet från och med den 25 januari.

För mer information kontakta:

Facebook

Instagram